MENIU

În ce domenii se încasează venituri lunare echivalente cu prețul unei mașini de top

Veniturile lunare obținute de șefii companiilor din sectorul energetic sunt pe departe unele dintre cele mai mari salarii care sunt încasate în instituțiile de stat sau private din România.

Cele mai mari venituri din sectorul energetic se înregistrează la Transgaz, unde veniturile lunare ale șefului instituției, Petru Văduva au fost estimate de ZF.ro pentru anul trecut la 32.000 de euro, fiind unul dintre cei mai bine plătiți oameni din energie.

Potrivit analizei făcute de ZF, Virgil Metea, directorul celui mai mare producător de gaze din România, Romgaz, a obținut anul gtrecut venituri medii lunare de 17.500 de euro. Și la Electrica se câștigă bine. Fostul șef al instituției, Ioan Roșca a înregistrat anul trecut un venit mediu lunar estimat la 13.000 de euro.

ZF a realizat și un top al salariului mediu net încasat de angajații companiilor energetice locale. La furnizorul de gaze, Conef Gaz, veniturile medii lunare sunt estimate la 7.310 lei, în timp ce la Nuclearelectrica sunt de 6.975 lei.

La OMV Petrom, salariul mediu pe anul trecut a fost estimat la 6.094 lei. Veniturile medii de la Transelectrica au fost în 2015 de 5.355 lei.