MENIU

Cum se transformă împrejurimile Bucureștiului! Vezi imagini!

Bucureștiul și marile orașe din țară încep să se extindă tot mai mult. Potrivit unui studiu recent, Capitala a devenit neîncăpătoare, iar zonele limitrofe sunt tot mai căutate de oameni care își doresc spații mai mari, dar la prețuri mici. Anul trecut erau în construcţie peste 25.000 de locuinţe în marile oraşe, dintre care jumătate doar în regiunea Bucureşti-Ilfov. 

În România, se construieşte într-un ritm ameţitor, care aminteşte de boom-ul imobiliar din 2007-2008. Noile apartamente se cumpără din faza de proiect, iar viitorii proprietari se îndatorează pe viaţă, fără să ştie de fapt cum vor arăta locuinţele lor 

La o distanță de 14 kilometri de Capitală, în partea de sud-vest a județului Ilfov, se întinde orașul Bragadiru.

Aici se construiește într-un ritm amețitor, iar noile apartamente se cumpără din faza de proiect. Un apartament cu două camere costă 33.000 de euro, fără TVA, în timp ce o casă costă de două sau de trei ori mai mult. 

Într-un studiu realizat recent, Bragadiru se află pe primul loc în topul orașelor-satelit cu cea mai mare dezvoltare imobiliară. E de înteles, de vreme ce terenurile se vând cu 40 până la 150 de euro pe metru pătrat. Un preț mic vine însă la pachet cu alte probleme, după cum se va vedea în materialul realizat de Realitatea TV.

Și vestul Bucureștiului prinde tot mai mult contur. În comuna Joița, la 9 kilometri de Centura Capitalei, în apropiere de cartierul Militari, s-au dezvoltat în ultimii ani cartiere de case, iar din toamnă, un dezvoltator are în plan să construiască un complex de 230 de vile. 

Și în Voluntari, în cartierele rezidențiale, au luat naștere proiecte ambițioase. De la duplexuri, până la apartamente de două sau trei camere. Aici, un metru pătrat se vinde cu aproape o mie de euro. 

În țară, localităţile limitrofe cu cele mai multe locuinţe livrate anul trecut sunt Dumbrăviţa, în Timişoara, Floreşti în Cluj–Napoca, Cisnădie în Sibiu şi Năvodari în Constanţa. Fiecare, cu câte 1.000 de locuințe finalizate.

LOCALITĂȚI LIMITROFE ÎN DEZVOLTARE 
Dumbrăviţa - Timişoara
Floreşti - Cluj–Napoca
Cisnădie - Sibiu 
Năvodari - Constanţa

Sursa: imobiliare.ro

Mai multe articole despre:
Bucureşti locuinţe Bragadiru