MENIU

Imperiul Zara se clatină. Lovitură pentru cel mai bogat om din Europa

Fondatorul Amancio Ortega vrea să vândă 16 magazine pentru jumătate de miliard de euro, scrie Ziarul Financiar.

Inditex SA, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, caută cumpărător pentru 16 magazine Zara situate în peninsula Iberică, în urma evoluţiei pozitive înregistrate de comercianţii online, potrivit Bloomberg.

Inditex, fondată şi deţinută de miliardarul Amancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om din lume, scoate la vânzare 16 magazine Zara cu licenţă pentru 20 de ani, în schimbul sumei de 400 de milioane de euro (472 de milioane de dolari). Oferta i-ar permite cumpărătorului, dacă doreşte, să renunţe la proprietăţi după primii cinci ani, potrivit unei surse contactate de Bloomberg. Dintre unităţile scoase la vânzare, paisprezece sunt situate în Spania, iar două în Portugalia.

La începutul lunii decembrie, acţiunile imperiului Inditex erau în scădere. În data de 8 decembrie, acţiunile gigantului erau în scădere cu 4,5%, arata sursa citata.

Spaniolul Amancio Ortega a coborât pe locul patru în topul celor mai bogaţi oameni din 2017, după ce conducea acest top anul trecut. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a preluat conducerea in clasamentul celor mai bogati oameni din lume.

Cu o avere estimata la 86 de miliarde de euro, Bill Gates este destul de departe de al doilea miliardar al lumii, acum Warren Buffett. Acesta din urma ar stapani o aere de 75.6 miliarde dolari.

Po pozitia a treia, in urcare, se afla Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 72.8 miliarde dolari.

Mai multe articole despre:
Zara actual Amancio Ortega