MENIU

Sorin Grindeanu dă vina pe subfinanțare CFR Călători, după cele 2 accidente feroviare majore - VIDEO

Cu chiu cu vai, ministrul Transporturilor a reacționat după valul de tragedii feroviare. Sorin Grindeanu a organizat o conferință de presă, în care a dat vina pe subfinanțare și a anunțat că poate cere un control al managementului la CFR Călători.

Șeful Transporturilor a prezentat măsurile care s-au luat în companiile căilor ferate.  Întrebat despre cele 2 accidente grave produse în ultimele zile, Sorin Grindeanu a dat vina pe subfinanțarea companiilor.

 

"La acest moment e în desfășurare o anchetă, nu mă pot pronunța, dar vă pot spune că locomotiva care a cauzat accidentul de sâmbătă a ieșit din revizia tehnică din depoul Ploiești în dimineața acelei zile.

Aș vrea să vă spun în mare cum e cu parcul de vagoane și locomotive la CFR. Au în jur de 1.100 de locomotive, de toate tipurile, diesel, electrice, automotoare... Vagoane, vreo 2.100. În uz, în acest moment, CFR Călători are cam 40% din locomotive, undeva în jur de 400 și ceva, tot cam 40% vagoane.

Faptul că nu s-a investit zeci de ani în CFR, că n-au existat sume care să acopere nevoile din zona CFR, ne-au dus într-o situație nefericită. Asta este consecința a zecilor de ani de subfinanțare.

Singurul lucru pe care îl pot să fac - și îl voi face - este să cer Adunarea Generală a Acționarilor să ceara Consiliului de Administrație de la CFR Călători să facă o evaluare a managementului acestei companii.

 

Mai bine de 24 de ore au trecut de la tragedia în care conducătorul unui tren CFR a murit, după ce locomotiva în care se afla s-a lovit violent de vagoane, în timpul cuplării. Ministrul Transporturilor, care este acum tras la răspundere de toată lumea a fugit luni dimineață de jurnaliști pe holurile Parlamentului.