MENIU

Imagini tulburătoare: ce a descoperit un fotograf pe un vas de croazieră abandonat

Fotograful german Jonathan Danko Kielkowski a riscat enorm şi a deis să înoate până la vasul de croazieră Costa Concordia, pentru o serie de fotografii tulburătoare.

Costa Concordia era un vas de croazieră care în 2012 s-a lovit de stâncile unei mici insule din Mediterana, având 4200 de persoane la bord. Nava s-a scufundat, 32 de persoane pierzându-şi viaţa, restul pasagerilor şi echipajului fiind evacuaţi. În 2015, căpitanul italian al vasului,  Francesco Schettino, a fost condamnat la 16 ani de închisoare şi o zi, pentru omor din culpă.

Jonathan Danko Kielkowski a profitat de faptul că momentul în care Costa Concordia a fost scoasă la suprafaţă pentru a înota până la epavă şi a face o serie de fotografii tulburătoare, cu ce a mai rămas din fostul vas de croazieră. Costa Concordia va fi făcută bucăţi şi vândută la fiare vechi în cursul anului următor.

Imaginile, care surprind declinul vasului, sunt tulburătoare: bagajele şi obiectele pasagerilor erau încă prezente, teatrul impresionant şi vastul casino sunt acum ruine, iar sutele de dormitoare abandonate reuşesc să impresioneze.


Cum arăta Costa Concordia chiar înainte de naufragiu