MENIU

Imagini inedite cu unul dintre cele mai spectaculoase hoteluri din China

Seria inaugurărilor de hoteluri incredibile construite în China continuă cu deschiderea, la jumătatea lunii noiembrie, a hotelului Sunrise Kempinski în Beijing, una dintre cele mai așteptate din acest an în sectorul turistic, potrivit AGERPRES.

Luxosul hotel, proiectat de Huadu Architect Design Co din Shanghai, are o înălțime de 97 de metri, 21 de etaje și 306 camere și apartamente și este amplasat pe malul lacului Yanqi, la aproximativ 60 de kilometri de centrul orașului Beijing.

Deși cuvântul "tradițional" este ultimul care îți vine în minte atunci când privești structura în formă de sferă a hotelului Sunrise Kempinski, clădirea include o serie de elemente clasice chineze.

În primul rând, după cum arată și numele, hotelul pare să fi fost conceput pentru a arăta ca un răsărit de soare, care — spun designerii — simbolizează creșterea economică rapidă a Chinei. Intrarea principală a fost proiectată în formă de gură de pește, simbolizând prosperitatea. Apoi, privită dintr-un unghi lateral, structura ia forma unei scoici Saint-Jacques, pe care cultura chineză o asociază cu averea.

Clădirea este acoperită cu un mozaic de peste 10.000 de plăcuțe de sticlă, așezate astfel încât partea superioară să reflecte culoarea cerului, cea din mijloc, munții Yanshan din zonă, iar partea inferioară, apa lacului din apropiere. Noaptea, hotelul este luminat cu leduri alimentate hidroelectric. Interioarele au fost proiectate de firma DiLeonardo Design, cu sediul în Statele Unite.

'Am avut o echipă internațională (de designeri) pentru că aveam nevoie de o viziune critică a unor oameni din afara Chinei pentru a-și spune părerea despre design-ul arhitectural modern chinez din prezent și pentru a ne da idei noi despre cum putem folosi design-ul nostru pentru a prezenta lumii cultura chineză', a declarat designerul-șef Zhang Hai Ao, într-un comunicat.

În afară de hotelul principal, există 111 de camere la hotel Yanqi și 178 răspândite în 12 hoteluri de tip boutique pe o insulă privată din apropiere. Complexul are 14 restaurante și baruri, două centre spa, un port de agrement privat, o pagodă, spații de recreere și de fitness și un club pentru copii. Construcția, care depășește 14 km2, cea mai mare suprafață comercială din țară, a durat doi ani și la ea au lucrat 9.300 de muncitori.

Sunrise Kempinski este doar ultimul dintr-un lung șir de hoteluri incredibile deschise în ultimii ani în China, care obișnuiește să își pună în valoare puterea economică prin proiecte faraonice. Cel mai notabil este Sheraton Huzhou Hot Spring Resort, în formă de potcoavă, care a atras atenția la nivel mondial când a fost deschis în luna august 2013.

Cu o înălțime de peste o sută de metri și o lățime de 116 metri, construcția se întinde pe 75 de hectare, cu o suprafață totală de 95.000 de metri pătrați. Proiectat de arhitectul Ma Yansong de la firma de arhitectură MAD din Beijing, hotelul cuprinde "straturi" de etaje, ce formează un cerc, pe malul sudic al lacului Taihu, din Huzhou. Podeaua este pavată cu jad alb din Afganistan și cu piatră ochi de tigru din Brazilia, iar lobby-ul este împodobit cu 20.000 de cristale Swarovski.

Mai multe articole despre:
China hotel Sunrise Kempinski