MENIU

IMAGINI CUTREMURĂTOARE surprinse de românii aflaţi în concediu în insula grecească Thassos

Românii aflaţi în concediu în Grecia au trăit un adevărat coşmar.

Mai mulţi români plecaţi în concediu în Grecia, în insula Thassos, au trăit clipe de coşmar în noaptea de marţi spre miercuri, după o viitură. Aceştia au surprins imaginile de groază.

Pe imagini se vede cum două maşini au fost luate de viitură şi au blocat un podeţ, ceea ce a dus formarea unui baraj artificial. Din acest motiv, autovehiculele aflate în parcarea Hotelului Triada din localitatea Limenaria au fost acoperite cu apă şi mâl aproape în totalitate, devenind nefuncţionale, scrie monitorulsv.ro.

"A pornit o furtună foarte puternică, iar după aproximativ o jumătate de oră a venit viitura din munţi. Maşinile care se aflau în parcarea hotelului unde suntem cazaţi, Triada Hotel, au fost acoperite de ape. Se pare că s-a ajuns aici după ce două maşini care au fost luate de viitură au blocat un podeţ, ceea ce a dus la umflarea apelor", a declarat Răzvan Guzu, unul dintre sucevenii aflaţi în concediu pe insula Thassos. 

De mai bine de trei zile, cele patru familii de suceveni, dar şi alţi români aflaţi în aceeaşi situaţie, caută soluţii pentru a se întoarce acasă, dar şi pentru a-şi transporta autovehiculele în vederea reparaţiilor strict necesare pentru a redeveni funcţionale.

Reprezentanţii Consulatului Român la Salonic, veniţi în insula Thassos pentru a discuta cu familiile afectate de inundaţii, au promis că vor căuta soluţii pentru trimiterea în ţară atât a persoanelor, cât şi a autovehiculelor.