MENIU

Sute de călători, transbordați din trenuri, în județul Suceava, în urma unei alunecări de teren. Traficul s-a reluat după câteva ore, dar în condiții speciale - FOTO

Imagini apocaliptice pe o cale ferată din România, în urma inundațiilor. Mai multe trenuri au rămas blocate în județul Suceava, după ce o viitură a trecut peste un tronson de cale ferată și a lăsat în urmă un munte de noroi și resturi de copaci. Sute de pasageri au fost transbordați cu autocarele, iar în jurul orei 19:40 circulația treburilor a fost reluată.

UPDATE 19:40

Circulația trenurilor pe linia Pojorâta - Sadova a fost redeschisă la ora 19.40, cu restricție de viteză de 10 km/h în zona unde s-a intervenit pentru îndepărtarea aluviunilor. Primul tren care va tranzita acest interval de stații va fi trenul IR 1763, care circulă pe relația Iași- Timișoara.

"CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile care au circulat cu transbordare auto intre stațiile Pojorâta  și Sadova și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Iași a depus toate eforturile necesare pentru finalizarea intervențiilor de îndepartare a aluviunilor și redeschiderea liniei în condiții normale de trafic," a transmis compania.

UPDATE 18:10

Transbordarea auto pe relația Pojorâta  -  Sadova se realizează cu 3 autocare (57 loc/autocar) și un microbuz, pentru călătorii din următoarele trenuri: trenul 12830 din Sadova și trenurile 12832 și 1831, din Pojorâta, a transmis CFR SA.

UPDATE 17:30

Un excavator a fost trimis în punctul unde este blocată calea ferată, iar lucrările de îndepărtare a resturilor de copaci și a aluviunilor sunt în desfășurare.

 

 

 

UPDATE 16:50

Pentru intervenția personalului feroviar al SRCF Iași și al reprezentanților ISU  în zona km 75+100, unde linia de cale ferată este acoperită de aliluviuni, s-a luat măsura de retragere a ultimelor 2 vagoane din compunerea trenului 12823, cu o locomotivă de ajutor, în stația Pojorâta, de unde calătorii vor fi preluați cu mijloace auto până în stația Sadova.

SRCF Iași a contactat deja firme auto din zonă pentru microbuzele necesare transbordării auto a călătorilor pe relația Pojorâta  - Sadova și retur.

Intervențiile echipelor feroviare și ale ISU în zona km 75+100 vor continua după retragerea celor două vagoane ale trenului 12823 din linie curentă.

Stirea inițială

Trafic feroviar este  închis temporar pe linia CF Pojorâta - Sadova, a transmis CFR Călători.

 

Trenul 12823 este oprit temporar între cele 2 stații, din cauza aluviunilor care au acoperit linia de cale ferată la km 75+100, iar trenul 12830 a fost, de asemenea, oprit în stația Sadova. 

 

 

Reprezentanții SRCF Iași au solicitat intervenția ISU Suceava pentru eliberarea liniei, garnitura 12823 fiind oprită chiar înaintea zonei acoperite de aluviuni, a mai transmis compania.

foto: CFR S.A.

Meteorologii au emis, miercuri dimineață, două avertizări de tip Cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată.