MENIU

IMAGINI APOCALIPTICE în România. Pământul a luat-o la vale, oamenii nu mai pun geană pe geană

Imagini apocaliptice în România

După ninsorile abundente de luna trecută vin alunecările de teren. Un drum de acces spre patru case din staţiunea Băile Olăneşti a fost deja distrus. Pământul a luat-o la vale şi s-a oprit la mai puţin de trei metri de vilele a două familii. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează fenomenul.

Două familii nu mai dorm de câteva nopţi de teamă că se vor trezi cu malul de pământ în casă. "Eu de joi noaptea nu am închis un ochi, a mai alunecat şi azi-noapte", a povestit un localnic. Alţi localnici sunt nevoiţi să meargă pe dealuri pentru că au rămas fără drum de acces.

"Ziua e mai bine, dar noaptea ... foarte greu". Autorităţile au dispus măsuri pentru stabilizarea terenului.

"A venit un tractor cu lamă şi cupă, a făcut un şanţ pentru drenajul apei din deal şi s-a băgat şi un tub pe sub drum. S-a făcut drumul, urmează cam două zile să lăsăm să se mai zvânte şi apoi venim cu balastul pe deasupra", a spus prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu.

Alunecarea de teren din Olăneşti se întinde pe 5.000 de metri pătraţi. Pământul a luat-o la vale şi în alte localităţi din Vâlcea. De exemplu, în comuna Stoileşti un drum s-a surpat, iar locuinţa unei familii din Bujoreni s-a dărâmat.