MENIU

IMAGINI APOCALIPTICE în România. Le fuge pământul de sub picioare

S-au format cratere de peste zece metri.

25 de hectare de livadă şi pădure din comuna dâmboiviţeană Bărbuleţ au fost înghiţite de pământul care a luat-o la vale. În urma aluncării de teren s-au format cratere de peste zece metri.

Primarul din comuna Bărbuleţu, Marian Alexe, a declarat că alunecările de teren în zonă au început vineri şi au continuat şi în zilele următoare, duminică dimineaţă constatându-se că a fost afectată o suprafaţă de 25 de hectare de teren, unde sunt amenajate şi livezi.

În aceste condiţii, edilul a anunţat Prefectura Dâmboviţa, care va trimite luni o comisie în localitatea Bărbuleţu, pentru a evalua situaţia şi a stabili ce măsuri trebuie luate. "Am luat legătura cu prefectul, ştie situaţia de aici, va aveni o comisie pentru a vedea ce este de făcut. Mâine dimineaţă va veni comisia la faţa locului", a spus primarul Marian Alexe, care a precizat că în zona afectată de alunecările de teren s-au format cratere de câţiva metri.

El a precizat că aproximativ 20 de familii sunt afectate de alunecările de teren din localitate, o parte din acestea având amenajate livezi în zonă, în urma accesări de fonduri europene. De asemenea, el a menţionat că nu există case afectate de acest fenomen natural.

"Avem două case care sunt foarte aproape de alunecare, la circa o sută de metri, dar nu există pericol să se prăbuşească pentru că sunt pe alt versant", a afirmat primarul Marian Alexe.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa, Andreea Spiroiu, a confirmat că o echipă din cadrul instituţiei va merge luni în comuna Bărbuleţ. Marţi, comunele Vişineşti, Vârfuri, Râul Alb, Bezdead şi Cândeşti din judeţul Dâmboviţa erau afectate de alunecări de teren, în urma precipitaţiilor abundente, în comuna Vişineşti un val de pământ dislocându-se la doar câţiva metri distanţă de o locuinţă.