MENIU

Imaginea disperării în magazine, după explozia prețurilor, în 2022 - Sistem-antifurt pe carnea de vită, cașcaval și salam - FOTO

Imaginea disperării în magazine, după explozia prețurilor, în 2022 - Sistem-antifurt pe carnea de vită, cașcaval și salam

Se fură tot mai multă mâncare din magazine. Hypermarketurile iau măsuri drastice din cauza hoților de alimente care dau tot mai multe atacuri în această perioadă. Pachetele de carne de vită, dar și cașcavalul au fost dotate cu sisteme antifurt, după ce mai multe caserole au dispărut din magazine fără a fi plătite. 

În primele 10 luni ale acestui an au fost înregistrate peste 2.600 de furturi la raft în mai multe supermarketuri din Capitală. Astfel că marii retaileri au decis să ia mai multe măsuri de precauție, mai precis să instaleze sisteme antifurt chiar pe produsele alimentare, inclusiv pe carne.

Într-un important lanț de supermarketuri din Capitală, carnea de vită de la raft are instalat un sistem antifurt, după ce multe pachete de carne au dispărut din rafturi fără a fi înregistrate la casa de marcat. În prezent, o bucată de carne de vită de jumătate de kilogram ajunge până la 60 de lei, potrivit Realitatea PLUS.

Nu numai carnea este furată din magazine, însă până acum doar la carne au fost instalate sistemele antifurt.

Printre alte produse alimentare la mare căutare care dispar din magazine fără a fi plătite sunt și cașcavalul, salamul sau chiar laptele praf pentru copii.

În cazul cașcavalului, acesta a fost pus în cutii securizate pentru a stopa fenomenul furturilor de la raft.

Specialiștii în psihologie și sociologii au explicat că furtul din magazine poate fi o reacție provocată de sărăcie, pe fondul exploziei prețurilor din ultimul an. Creșterea furturilor produselor de la raft din magazine, în acest an, a fost confirmat de polițiști.