MENIU

Iliescu, ironii către Dragnea! SPP nu e în slujba unui lider politic

Serviciul de Protecţie şi Pază este în slujba statului român, nu în slujba unui lider politic sau a altuia, a scris fostul preşedinte Ion Iliescu, lider de onoare al PSD, într-o postare pe blogul său personal.

Mesajul lui Ion Iliescu este dedicat, de fapt, SPP, care-şi serbează ziua pe 4 aprilie.

Activitatea SPP nu trebuie, nu are de ce să fie legată de ciclurile electorale. SPP trebuie să-și îndeplinească misiunile încredințate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării, organism colectiv de decizie, în care sunt reprezentați toți cei care au responsabilități în domeniul siguranței naționale, a mai scris Ion Iliescu.

"Îmi face o deosebită plăcere să mă adresez dumneavoastră, într-un moment aniversar, cu prilejul Zilei Serviciului de Protecţie şi Pază. Un serviciu care are deja o tradiţie şi a făcut, nu o dată, dovada capacităţii sale de a răspunde misiunilor care îi sunt încredinţate, atât în plan intern, cât şi în plan extern." a mai scris preşedintele de onoare al PSD.

Serviciul de Protecţie şi pază a luat naştere şi s-a dezvoltat în perioada preşedinţiei lui Ion Iliescu, iar artizanul acestui serviciu, generalul Dumitru Iliescu, a fost un apropiat al fostului şef al statului.  

Pe de altă parte, la începutul anului, liderul PSD Liviu Dragnea l-a atacat direct pe şeful serviciului, generalul Lucian Pahonţu, recunoscând că nu are încredere în el, "pentru că ştiu că de foarte mulţi ani îşi depăşeşte atribuţiile, de foarte mulţi ani foloseşte această instituţie, angajaţi ai acestei instituţii să colecteze informaţii, pe de o parte, iar pe de altă parte, să încerce să influenţeze, câteodată a şi reuşit, oameni din Guvern, din partide într-un sens sau altul”, a spus Dragnea, într-o intervenţie la un post TV. 

La scurt timp după declaraţia lui Dragnea, toţi miniştri au anunţat că renunţă la serviciile de pază ale SPP.

Mai multe articole despre:
Ion Iliescu SPP Liviu Dragnea