MENIU

Ieri a dărâmat Guvernul, azi dă socoteală la Curtea Supremă. Dragnea, în corzi

Liviu Dragnea la CEx PSD

În vreme ce pe scena politică e fierbere, Liviu Dragnea era așteptat marți la Curtea Supremă, unde are termen în dosarul în care e vizat alături de fosta sa soție, Bombonica Prodana. DNA îl acuză că ar fi menținut ilegal în funcție angajate la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea este așteptat să ajungă marți la instanța supremă, unde este programat un nou termen de judecată în dosarul „Bombonica".

În contextul crizei din PSD, sunt șanse minime ca șeful social-democraților să ajungă în fața judecătorilor. N-ar fi pentru prima oară când Liviu Dragnea lipsește de la propriul proces, în care este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul „Bombonica".

În acest dosar, Dragnea este acuzat că pe vremea în care era șef al CJ Teleorman ar fi gestionat și girat o posibilă afacere de corupție; este vorba despre angajarea la PSD Teleorman a două funcționare de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, care deși lucrau pentru organizația politică din Teleorman, erau plătite din banul public.

Procesul poate continua fără Liviu Dragnea, în prezența avocaților săi – mai ales că și astăzi sunt programate mai multe audieri de martori, martori ce par să continue seria dezvăluirilor despre modalitatea în care Liviu Dragnea a gestionat acestă afacere și despre modul în care a girat aceste presupuse abuzuri.

Dezvăluiri bombă în procesul Bombonica: "Dragnea era Dumnezeu!"

Tot în absența lui Liviu Dragnea, la Instanţa Supremă, în luna noiembrie 2017, s-au făcut dezvăluiri bombă în procesul Bombonica. "Dragnea era Dumnezeu la DGASPC Teleorman! Şi acum e!". Afirmația îi apartine unei angajate a Direcției de Asistenţă Socială, audiată ca martor în proces.

Maria Vasii, avocata lui Liviu Dragnea, a afirmat că aceste afirmaţii sunt subiective. "Ele nu sunt susţinute de nicio dovadă. Nu cunoaştem ce anumne a determinat o asemenea mărturie. Din punctul nostru de vedere nu pot avea o valoare probatorie deosebit", a precizat aceasta.

Pe de altă parte, martorul în proces a spus că se teme pentru siguranţa sa şi că în continuarea Liviu Dragnea e Dumnezeu în Teleorman. "Tuturor le e teamă în prezent de el", a spus acesta.

Mai multe articole despre:
dosarul bombonica Bombonica