MENIU

Iedera te poate ajuta să scapi de vergeturi. Iată cum trebuie să o foloseşti

Iedera te poate ajuta să scapi de vergeturi. Iată cum trebuie să o foloseşti

Vergeturile nu reprezintă o problema medicală, ci doar una estetică, şi apar mai ales la persoanele care au o pielemai puţin elastică. Aceste semne de piele sunt localizate în special în zonele sensibile la variaţiile în greutate,adică la nivelul abdomenului, soldurilor, sânilor, dar şi pe partea superioară a coapselor.    

Pentru prevenirea vergeturilor este important că pielea să fie mereu hidratată şi să fie evitate curele de slăbiredrastice. 

Vergeturile de culoare albă sunt deja cicatrizate, ceea ce înseamnă că nu mai dispar în totalitate de pe piele,singură soluţie este să le ameliorăm prin diverse remedii naturale sau, dacă le vrem dispărute complet, să apelămla intervenţia unui chirurg estetician.

Dacă vergeturile sunt roşii, adică abia apărute, atunci ele pot fi îndepărtate prin produsele cosmetice specializate sau folosind remedii naturale pe baza de plante. Una dintre acestea este iederă.

Cel mai bun mod de folosire este sub formă de cataplasme. Măcinaţi plantă până obţineţi o pulbere fină, amestecaţicu apă pentru a-i conferi consistentă unei paşte, apoi aplicaţi direct pe zonele de piele afectate. Menţineţiaproximativ 15 minute, după care spălaţi cu apă călduţă, scrie bzi.ro       .

O altă metodă pe care o puteţi folosi este să aplicaţi pe zona afectată frunze de iederă opărite în prealabil, apoiînfăşuraţi-va în folie alimentară şi lăsaţi să acţioneze 3-4 ore. Masaţi apoi bine cu ulei de cocos.