MENIU

Iată cum scapi rapid de varice. Soluția este cea mai recomandată

Senzația de picioare ”grele”, vene proeminente la nivelul gambelor, umflarea mai acută a picioarelor primăvara și vara, sunt semne destul de clare că suferi de varice. Alți factori care agravează varicele sunt sarcina și perioada prelungită de stat în picioare. Totuși, există soluții dacă mergi la medici de la primele semne.

Potrivit Doctorulzilei.ro, după stabilirea diagnosticului, specialiştii susţin că singura modalitate de tratament cu efect durabil este intervenţia chirurgicală. Restul opţiunilor: medicamente, unguente, comprimate, contenţia elastică cu ciorapi speciali, ridicarea picioarelor în sus, sportul, sunt doar tratamente de etapă, adică pot să temporizeze un pic boala (câteva luni) dar în nici un caz să o vindece. De aceea este bine ca operaţia să se facă cât mai repede de la debutul bolii, adică în primii doi-trei ani de evoluţie. De multe ori, când se aleg pentru perioade lungi de timp tratamentele mentionate şi se evită operaţia, se ajunge la complicaţii ale bolii verioase.

Din punct de vedere al chirurgiei varicelor, în acest moment, în chirurgia românească există două mari direcţii: chirugica varicelor cu stripping (smulgere) şi fără smplugere. Prima metodă, aşa numită “clasică”, este o “oarbă”: costă în introducerea pe vena principală (pe vena safenă) a unei sârme care se leagă în partea de jos a venei, după care se trage de sîrmă iar vena este scoasă cu totul din corp. De multe ori, aceast tip de operaţie determină sângerare mare intraoperatorie şi complicaţii de natură neurologică, pentru că în timpul smulgerii pot fi afectaţi nervi, vase limfatice care se află în apropierea venei principale. În lumea civilizată, această metodă este criticată şi renunţându-se din ce în ce mai mult la ea.

Mai multe articole despre:
medic soluţie varice