MENIU

Iată ce greșeli pe care le faci atunci când te speli pe față

Ce greșeli pe care le faci atunci când te speli pe față. Foto/Profimedia

Încă de la prima oră a dimineții, clătim fața cu apă pentru a ne trezi cât mai repede. Însă acesta nu este singurul motiv pentru care este bine ca fața să fie spălată de dimineață.

Indiferent de tipul de ten, de problemele pe care le tratăm, spălatul feței reprezintă un pas esențial de care toată lumea este conștientă. Încă de la prima oră a dimineții, clătim fața cu apă pentru a ne trezi cât mai repede. Însă acesta nu este singurul motiv pentru care este bine ca fața să fie spălată de dimineață.

Deși o facem în fiecare zi, unii dintre noi nu o facem cum trebuie. Fața noastră, pe timpul zilei și al nopții, se umple de particule de praf, microbi și alți factori externi pe care trebuie să-i eliminăm.

Iată ce greșeli pe care le faci atunci când te speli pe față

Nu te demachiezi

Dacă te speli pe față fără a te demachia întâi, nu faci deloc bine. Primul pas este demachierea completă și apoi clătești fața cu apă călduță.

Atunci când speli fața și tu încă ai machiaj pe ten sau pe pleoape, riști ca acesta să-ți intre în ochi și să-i irite. Un alt motiv pentru care nu trebuie să te speli fără a te demachia este că prin simpla spălare a feței, machiajul nu se curăță. Deși nu se mai vede, acesta încă rămâne pe piele.

Te ștergi greșit cu prosopul

Fața este foarte sensibilă. Încearcă să folosești un prosop din bumbac, moale. După ce te-ai spălat, șterge-te ușor, încet. Nu folosi mișcări bruște pentru că fața ta va avea de suferit. Se va înroși și riști să-ți apară pete sau eczeme.

Asigură-te că prosopul pe care îl folosești pentru față este suficient de curat.

Te speli pe față cu mâinile murdare

Înainte de a-ți clăti fața, spală-ți mâinile. Dacă nu vei face asta, toți microbii adunați pe mâini se vor transfera pe față. Riști să-ți îmbolnăvești tenul sau să-ți iriți ochii.

Orice aplici pe față, ai grijă să fie curat. Chiar și mâinile.

Te speli cu apă fierbinte

Chiar și în timpul iernii este recomandat să eviți apa foarte fierbinte pe față. Acest lucru va duce la deshidratarea tenului și uscarea acestuia. Lucru pe care nimeni nu și-l dorește.

Folosește apa la o temperatură potrivită. Nici prea caldă, nici prea rece. Tenul tău este foarte sensibil și trebuie tratat cu mare grijă.

Nu folosești produsul potrivit de curățare

Dacă folosești același săpun cu care te speli pe mâini, este total greșit. Fața ta are nevoie de un produs special pentru ten. Există în comerț foarte multe produse care pot fi utilizate în spălarea corectă a feței. Dacă vrei ceva cu ingrediente naturale, află că și acestea există. Evită pe cât de mult poți săpunul. Acesta usucă pielea și o strânge.

Te speli pe față des

Fața necesită curățare, însă nu exagerat de mult. Ai grijă cum și cât te speli pe față. Specialiștii spun că dacă te speli dimineața și seara, este suficient. Există și momente în care peste zi ai nevoie de puțină apă pe față, însă ai grijă să eviți pașii menționați mai sus.

SURSA