MENIU

Iată cât de periculoase sunt pentru sănătate gelurile de mâini antibacteriene

Specialiștii spun că utilizarea constantă a acestora nu este recomandată, deoarece afectează serios sănătatea.

Unele geluri antibacteriene nu conțin alcool și folosesc, în schimb, triclosan. Triclosanul este un agent antibacterian care este frecvent utilizat în multe săpunuri și detergenți. Triclosanul a fost folosit și ca agent care cauzează formarea bacteriilor rezistente la antibiotice și este capabil să se absoarbă rapid în piele și să ajungă în sânge.

Triclosanul poate provoca afecțiuni grave, precum cancerul, alergiile, boli neurologice, dar și slăbiciune musculară. Mai mult decât atât, poate cauza și infertilitate. De asemenea, pentru copii este mult mai nociv, deoarece reduce imunitatea.

Specialiștii au descoperit faptul că mulți copii s-au îmbolnăvit după utilizarea îndelungă a acestor produse și că mediile ultra curate în primele etape ale vieții unui copil scad imunitatea celui mic. Acest lucru duce la afecțiuni serioase atunci când copilul crește, făcându-l vulnerabil la diverse boli.

Potivit clickpentrufemei.ro, gelul trebuie să aibă o concentrație de alcool peste 60% pentru a acționa corespunzător. În caz contrar, produsele cu concentrație mică nu sunt eficiente.