MENIU

Iaşiul găzduieşte cel mai mare festival de film românesc, dedicat regizorului Cristian Mungiu

Iaşiul devine capitala filmului românesc în perioada 10 - 14 mai, deschizând astfel cea dea opta ediţie a festivalului de film Serile Filmului Românesc, ediţie dedicată regizorului Cristian Mungiu.

Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi a dat startul celei de-a opta ediţie a festivalului de film Serile Filmului Românesc, ediţie dedicată regizorului Cristian Mungiu, care va fi prezent la Iaşi în prima zi a festivalului, unde se va întâlni cu iubitorii de film românesc.

Festivalul va debuta cu o gală dedicată împlinirii unui deceniu de când regizorul a fost premiat cu Palme dʹOr pentru filmul 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile la Festivalul Internațional de Film de la Cannes.

„M-am bucurat să aflu că la Iaşi se organizează un festival de film românesc şi m-aş bucura să ştiu că spectatorii îşi regăsesc interesul pentru filmele noastre – mai vechi şi mai noi. Pe vremea copilăriei mele erau şapte săli de cinematograf în oraş şi ar fi grozav dacă Serile Filmului Românesc ar fi coagulantul care să facă să se reechipeze/redeschidă pentru publicul local cât mai multe săli de calitate, în care vizionarea filmelor să fie o plăcere şi nu o grea încercare.", a transmis regizorul Cristian Mungiu.

Festivalul este organizat de Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi, iar intrarea la eveniment este liberă.