MENIU

Iarna vine la pachet cu facturi uriașe. Disperare maximă în rândul pensionarilor: "O să stăm în frig..."

Iarna vine la pachet cu facturi uriașe. Disperare maximă în rândul pensionarilor

Bucureștenii nu scapă de facturile uriașe la întreținere și încălzire nici în această iarnă. Prețul gigacaloriei a rămas la un nivel uriaș, iar administratorii de bloc susțin că facturile vor fi și ele pe măsură. În tot acest timp, mulți bucureșteni plătesc servicii de care nu beneficiază. Asta pentru că sistemul primar de termoficare este în continuare avariat, iar situația pare departe de a se rezolva. 

Ne așteaptă o iarnă grea din punct de vedere financiar. Facturile ar putea să crească, și asta în condițiile în care românii abia mai fac față valului de scumpiri. De exemplu, pentru o garsonieră unde consumul este de 0,51 gigacalorie în medie, factura va ajunge la aproape 200 de lei. În cazul unui apartament cu 2 camere, factura poate varia între 250 și 300 de lei, iar pentru un apartament cu 3 camere între 350 și 600 de lei.

"Pensia vad ca nu o maresc sa avem si noi cu ce plati la zi si atunci ramanem datori si nu ne mai ajunge. Unele peste altele, numai datorii. Nu a fost nici apa calda, nici caldura, nici ploaie, nici nimic. Nu, nu beneficiez eu. Sa fie atenti si cu alti oameni nu numai cu dumnealor", spune o pensionara.

"Nu stiu cum o sa facem din pensiile astea asa mici. 14 miliaone pensie, nu stiu cum o sa facem. Stam in frig, nu avem cum. Poate ne-o ajuta guvernul, ca ei si asa isi fac pensii speciale, nu renunta la ele. O sa stam in frig ca nu avem alta solutie", a declarat o pensionara.

"Cum am trait pana acuma: mancam mai putin, nu mai cumpaeram alte lucruri care nu e necesar, ne stramgem la punga. Da, da .. pai nu poti sa stai fara caldura, mama, ca mori mai ales cand esti batran", a afirmat o batrana.

Pe de altă parte, mulți dintre bucureșteni vor plăti și servicii de care nu beneficiază. Sistemul de termoficare este în continuare avariat, iar mulți oameni nu au apă caldă, iar la iarnă s-ar putea confrunta cu lipsa căldurii. 


Mai multe articole despre:
iarnă facturi uriase pensionari