MENIU

Situație-limită în Masivul Parâng. 40 de turişti au rămas blocaţi UPDATE

Staţiunea Semenic, închisă de viscol

Patruzeci de turişti din Cluj, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, aflaţi pe un traseu montan greu accesibil din Munţii Parâng au rămas blocaţi, luni, din cauza viscolului, ei fiind recuperaţi de jandarmi în condiţii de siguranţă şi duşi în staţiunea unde erau cazaţi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Hunedoara, Andrada Pop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, luni, în jurul orei 13.00, a fost semnalat la numărul de urgenţe 112 faptul că un grup de 40 de persoane a rămas blocat în Munţii Parâng.

"Ni s-a semnalat că un grup de 40 de persoane s-a blocat pe munte. Nu mai vedeau traseul din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Ne-au comunicat reperele, ei aflându-se pe un traseu montan greu accesibil, marcat cu roşu. Li s-a transmis să rămână pe loc, iar patru jandarmi şi patru salvamontişti au urcat până la ei", a declarat Andrada Pop.

La 13.30 o echipă de jandarmi montani şi salvamontişti a plecat pe munte pentru a-i salva pe cei 40 de turişti, după ce unul dintre membrii grupului a apelat 112 şi a explicat că se află blocaţi pe munte.

Turiştii se întorceau de pe munte către cabana unde sunt cazaţi, când din pricina condiţiilor meteo s-au blocat. Salvamontiştii cunosc locaţia acestora şi fac tot posibilul să ajungă la ei cât mai rapid.

Andrada Pop, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, a precizat, pentru Realitatea Tv, că sunt doi jandarmi şi patru salvamontişti care au plecat să salveze turiştii, dar că misiunea este îngreunată de faptul că pe munte este viscol.

 

 

Mai multe articole despre:
turişti viscol Parâng masiv parâng