MENIU

IARNĂ în OCTOMBRIE: NINSORI, VÂNT PUTERNIC, DRUMURI BLOCATE şi maşini avariate de copacii căzuţi

Iarna a venit prea devreme şi, ca de obicei, ne-a găsit nepregătiţi. A nins ore în şir în mare parte din Muntenia, iar stratul de zăpadă a ajuns la 10 cm în unele zone. Odată cu prima ninsoare am asistat şi la prima blocare a circulaţiei pe autostrada Bucureşti-Constanţa, dar şi la primele sancţiuni date pentru reacţia întârziată a reprezentanţilor Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi.

Ninsoarea a început să cadă în zona Bucureştiului sâmbătă în jurul orei 15:00. După câteva ore, stratul de zăpadă îi oprea deja pe şoferii care voiau să meargă dinspre Bucureşti spre Constanţa

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi au declarat la Realitatea TV că intervin cu utilaje pentru deszăpezire.

În realitate, însă, în zonă nu a ajuns niciun utilaj de deszăpezire timp de ore întregi, fapt recunoscut, ulterior, şi de conducerea CNDNR, care a dispus suspendarea din funcţie a inginerului şef care trebuia să se ocupe de degajarea drumului şi de prevenirea unor situaţii precum cea de pe Autostrada A2. Acesta, dar şi alţi colegi ai săi vor fi cercetaţi disciplinar pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu.

COD PORTOCALIU de inundaţii. VEZI JUDEȚELE AFECTATE

În Capitală, vântul puternic şi ninsoarea nu au rămas fără urmări. Peste 130 de copaci şi 11 stâlpi au fost doborâţi de rafale, iar 65 de maşini au fost avariate, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

INFORMARE METEOROLOGICĂ de NINSOARE şi VÂNT PUTERNIC în sudul ţării

În intervalul 25 octombrie ora 16 – 26 octombrie ora 12, în sudul ţării şi în special în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane, cu viteze de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse 60...70 km/h.

BILANȚUL vântului în Bucureşti: 80 de copaci și stâlpi au căzut, 37 de mașini avariate

COD GALBEN de VÂNT PUTERNIC

Intre orele : 14:00 si 20:00
In zona : local în Dobrogea, în special zona costieră si Delta Dunării.
Se vor semnala : intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55 - 65 km/h.

Intre orele : 12:00 si 18:00
In zona : judetele Buzău, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.
Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu viteze ce vor depăşi la rafală, local 55 km/h

 

Circulație REDESCHISĂ pe A2, după mai multe ore. Se circulă greu și pe A1