MENIU

I s-a spus că e cea mai urâtă femeie din lume. Transformarea ei a servit o lecţie întregii lumi

Lizzie Velasquez a fost jignită şi etichetată în toate felurile pe Internet, unde a fost numită "cea mai urâtă femeie din lume". A sosit însă şi momentul în care s-a putut ridica în picioare pentru a arăta lumii cine este cu adevărat. Transformarea ei nu a fost una fizică, ci una spirituală.

La 17 ani, în timp ce naviga pe Internet, Lizzie Velasquez a văzut un clip video în care apărea chiar ea şi în care era catalogată drept cea mai urâtă femeie din lume, scrie Daily Mail.

A fost devastată. A petrecut zile şi săptămâni plângând şi ascunzându-se de restul lumii. Peste ani, la 26 de ani, Lizzie a renăscut.

A suferit o adevărată transformare. Din adolescenta retrasă, victimă a răutăţii lumii, ea a devenit o femeie puternică, purtătoare de cuvânt a celor abuzaţi.

Un documentar de 78 de minute intitulat "O inimă vitează: povestea lui Lizzie Velasquez" arată ce s-a petrecut cu ea. Filmul a rulat la festivalul de film South by Southwest şi a ridicat sala în picoare.

Filmul documentează eforturile ei în campania împotriva abuzurilor, eforturi care au inclus lobby-ul făcut la guvernul american pentru susţinerea unui proiect de lege în acest sens.


Acum Lizzie ţine conferinţe pe tema abuzurilor şi are un canal Youtube cu 300.000 de suscriberi.

Cine este Lizzie? La 2 ani, fetita arata ca un bebelus de cinci luni. Putin mai incolo, mama si tatal au remarcat ca unul dintre ochii sai caprui s-a albastrit brusc. Isi pierdea vederea. Si-asa, creierul, oasele si organele interne i s-au dezvoltat normal.

Parintii au cautat raspunsuri printre specialisti, insa nimeni nu a fost capabil sa dea un diagnostic. Singura recomandare: Liz trebuie sa manance cat mai mult! In urma unor analize s-a descoperit ca tanara - studenta la Universitatea de Stat din Texas - sufera de o maladie rara, numita Sindromul Neonatal Progeroid. Altfel spus, imbatranire prematura, pierderea grasimii corporale si degenerarea tesuturilor.

Mai multe articole despre:
lizzie velasquez