MENIU

"Și eu am fost șocată, și medicii au fost șocați!" Ecografia acestei femei i-a lăsat fără cuvinte

Miranda și Josh Crawford erau de mult timp împreună. Ei doreau foarte mult să aibă copii, însă nu reușeau. Miranda avea anumite probleme de sănătate și, de aceea, soții au fost nevoiți să apeleze la procedura de fertilizare in vitro. Totul a decurs bine și Miranda a născut o fetiță sănătoasă, căreia i-au pus numele de Jocelyn.

Însă Josh și Miranda doreau ca fiica lor să mai aibă o soră sau un frate. Pentru aceasta ei iarăși au recurs la fertilizarea in vitro. Ca să amplifice șansele de reușită, în uterul Mirandei au fost implantați doi embrioni. Este o procedură standard. În timpul primei sarcini medicii au făcut același lucru. Însă de această dată ambii embrioni au supraviețuit.

În timpul primelor investigații medicii au confirmat că familia Crawford trebuia să se pregătească de nașterea unor gemeni. Însă imaginea ecografică nu era suficient de clară. De aceea, medicii au chemat-o pe Miranda la un consult suplimentar peste patru zile.

Rezultatele noului consult i-au uimit pe toți. De fapt, soții nu trebuiau să aștepte doi, ci patru copii. În uterul Mirandei creșteau două perechi de gemeni monozigoți!

„N-am mai întâlnit ceva asemănător în toți anii mei de practică medicală. Chiar și în cazul concepției naturale șansele de apariție a două perechi de gemeni monozigoți este de 1 la 10.000 de cazuri. Cu atât mai puțin în cazul fertilizării in vitro” — povestește doctorul James Grifo.

„Aflând rezultatul ecografiei, am fost șocată. Și medicii erau șocați de cele văzute. La prima consultație mi s-a spus că șansele unei fertilizări reușite sunt de doar 60%. Iar noi am obținut un rezultat de 200%!” — spune Miranda.

„Inițial intrasem în panică. Pur și simplu nu-mi imaginam cum mă voi descurca cu atâția copii! Apoi m-am mai liniștit. Eu și soțul meu ne-am obișnuit cu această idee și am început să mergem la niște consultații speciale, unde eram învățați despre cum trebuiesc îngrijiți câțiva bebeluși.”

„În unele momente credeam că o să explodez. În săptămâna a 20-a arătam de parcă eram în a noua lună de sarcină. Eram pur și simplu uriașă!” — a mai adăugat Miranda.

Medicii erau și ei îngrijorați, pentru că o sarcină cu cvadrupleți este foarte riscantă. Din fericire, totul s-a terminat cu bine. Nașterea a decurs normal și familia Crawford s-a mărit cu patru copii sănătoși: doi băieței (Jackson și James) și două fetițe (Mia și Madison).

Cu toate că le este greu să se descurce cu atâția copii, Josh și Miranda sunt într-adevăr fericiți.

Mai multe articole despre:
naştere fertilizare in vitro