MENIU

Hotelul "cu fantome", vândut de ANAF pentru aproape 1 milion de euro

<p>Hotel din Baile Heculane</p>
<p>Hotel din Baile Heculane</p>

Clădiri emblematice din Băile Herculane, monumente de patrimoniu, sunt scoase la vânzare. Fiscul încearcă să recupereze datorii, proprietarii nu mai fac față cheltuielilor, iar primăria nu vrea să își exprime dreptul de preemțiune, tot din lipsă de bani

După ce ANAF a încercat două luni la rând să vândă "hotelul cu fantomă" de la Herculane, într-un final s-a găsit un bărbat curajos, dornic să investească, scrie EVZ: un clujean. Omul de afaceri Nicolae Căpușan va plăti 930.000 de euro pe hotelul bântuit, apoi va investi în construcție, pentru a o reintroduce în circuitul turistic. Este vorba de hotelul Decebal, fostul hotel Franz Josef. Hotelul Carol I este în continuare de vânzare, oferta venind din partea unui avocat din București.

Amândouă clădirile au ajuns în proprietatea oamenilor de afaceri în contul unor contracte derulate cu milionarul octogenar Valeriu Verbițchi. Acesta se procopsise cu ele după ce l-a împrumutat pe alt milionar, Valentin Armașu, cel care a privatizat stațiunea Băile Herculane, după Revoluție, și nu a mai returnat banii. De anul trecut, Armașu e anchetat de DIICOT în cazul devalizării stațiunii de pe valea Cernei.

Un alt hotel, Hotelul Carol I, imobil monument din stațiunea Băile Herculane, cunoscut anterior sub numele de hotel Traian, a fost scos la vânzare de către proprietari încă de anul trecut, dar fără succes. Primăria a decis să nu își exprime dreptul de preemțiune. Poate că dacă avea o fantomă, hotelul construit în 1869 de către împăratul Franz Joseph la Băile Herculane, ar fi fost mai atractiv, scrie sursa citata.

Mai multe articole despre:
Herculane Băile Herculane