MENIU

Hotelul nazist în care nu a intrat niciodată niciun turist! Ce se ascunde în spatele uşilor

În urmă cu mai bine de 70 de ani, naziştii au început construirea celui mai mare resort în Insula Rugen din Marea Baltică. Un resort de 10.000 de camere în care niciun picior de turist nu a călcat vreodată.

Hotelul Prora a fost construit la ordinele lui Hitler, care îşi dorea un resort grandios, cum nu s-a mai văzut vreodată. Totodată, Hitler îşi dorea ca acest hotel să se poată transforma oricând într-un spital, în caz de război. În interior se regăseau un cinema, teatru şi o sală de concerte care putea găzdui peste 20.000 de oameni.

Început în 1936, lucrările hotelului au încetat odată cu începerea războiului, iar toţi muncitorii au fost trimişi pe câmpul de luptă.

Pe timpul războiului, resortul a fost folosit pentru refugiaţii din Hamburg, iar în 1945, când insula a fost cucerită de ruşi, s-a transformat într-o bază militară, scrie thevintagenews.com

Acesta dispunea de 10.000 de camere duble, toate de aceeaşi mărime, cu băi comune, în capătul coridoarelor, însă niciun turist nu s-a putut bucura vreodată de serviciile hotelului.

În prezent, hotelul se află în renovări, după ce a fost licitat de o companie privată.

Mai multe articole despre:
Hitler nazişti resort hotelul prora insula rugen