MENIU

Hossu, despre trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat: Este neconstituţional

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a vorbit în cadrul emisiunii Realitatea Plus, moderată de Costi Rogozanu, despre mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat. Întrebat dacă măsura mai poate fi anulată, Hossu a precizat că până acum "nu există niciun act normativ care să facă transferul".

Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că nu există niciun act normativ care să facă transferul. "Transferul -  ca să se facă - are câteva consecinţe majore şi cadre legislative care ar trebui modificate, inclusiv vestita normă tranzitorie pe care dl ministru al Finanţelor o justifică ca va garanta creşterea tuturor salariilor din România cu valoarea transferului de taxe sociale de la angajator la angajat", a explicat Hossu. 

Liderul Cartel Alfa a explicat la emisiunea Realitatea plus că juriştii pe care i-a consultat spun că trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat reprezintă o "încălcare a dreptului de proprietate, doi este o imixtiune în relaţia contractuală directă angajator - angajat şi sunt neconstituţionale", a declarat Hossu la Realitatea plus, precizând că există o "lipsă totală de responsabilitate politică". 

"Noi am întrebat: ce se întâmplă cu salariatul care este la o întreprindere la care angajatorul îi spune "nu vreau să aplic această lege". Şi nu e singura lege care nu se aplică în România. În momentul acela singura şansă a angajatului este să se adreseze justiţiei. Adresându-se justiţiei, în afară că se încarcă foarte mult aparatul justiţiei ca atare, în cadrul justiţiei angajatorul va spune "este neconstituţională". Deci se va duce la Curtea Constituţională. Când Curtea va da o decizie că e neconstituţională automat înseamnă că creşterile prevăzute de acest act normativ dispar. Salariaţii din privat vor rămâne cu aceleaşi salarii brute, numai că de fapt fiscalitatea lui vor creşte la 51% se vor dubla fără nicio compensaţie", a declarat Bogdan Hossu. 

Liderul sindical a spus că justificarea guvernanţilor pentru a face această operaţie este pentru a-şi îndeplini obiectivele din legea salarizării.

"Nu au decât să modifice în legea salarizării că salariile vor creşte cu 4% şi astfel nu-i vor mai omorî pe cei din privat", a spus Hossu la Realitatea plus, care a menţionat că prin acest sistem bugetul de stat câştigă şi că acesta nu este decât un joc speculativ.

 

Mai multe articole despre:
Cartel Alfa Bogdan Hossu sindicat hossu