MENIU

HOREA UIOREANU, trimis în judecată într-un nou dosar

HOREA UIOREANU, trimis în judecată într-un nou dosar

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată a lui Horea Uioreanu, arestat în altă cauză, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Cluj, scrie Agerpres.

El este acuzat de instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, în formă continuată, scrie Agerpres.

De asemenea, procurorii au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției în cazul a trei inculpați: Anca-Elena Albu, la data faptelor subofițer SRI — Direcția Județeană de Informații Cluj, Mihnea-Remus Iuoraș, la data faptelor subprefect Cluj, și Silvia Bălaj, (mama inculpatei Albu).

"În rechizitoriul întocmit procurorii militari au reţinut în sarcina inculpatului Uioreanu Horea-Dorin că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, cunoscând faptul că Albu Anca-Elena este lucrător în cadrul Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Cluj, cu intenție, a determinat-o pe aceasta, în perioada 2013-2014, să-i permită accesul la informații ce nu erau destinate publicității, informaţii de care subofițerul urma să ia cunoștință sau a luat cunoștință în virtutea exercitării atribuțiilor de serviciu. Scopul urmărit de Uioreanu Horea-Dorin era să valorifice aceste date în interes personal și să contracareze eventualele acțiuni ale organelor judiciare care ar viza angajarea răspunderii sale penale. Solicitarea acestor informaţii nedestinate publicităţii a fost făcută de preşedintele CJ Cluj pe fondul  demersurilor subofițerului de a se transfera în cadrul Serviciului de Informații Externe cu ajutorul primului menţionat", se arată în documentele DNA.

Mai multe articole despre:
dosar SRI trimis în judecată Horea Uioreanu