MENIU

Horaţius Dumbravă (CSM): Mă aşteptam ca doamna Kovesi să fi cerut o expertiză a tezei de doctorat

Horaţius Dumbravă (CSM): Mă aşteptam ca doamna Kovesi să fi cerut o expertiză a tezei de doctorat

Horaţius Dumbrava, membru al CSM, susţine că se aştepta ca procurorul şef al DNA să ceară o expertiză a tezei de doctorat după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă, privind falsificarea avizului comisiei de experţi, precizând că acuzaţiile vin de la persoane "asociate într-un fel sau altul" cu Kovesi. Procurorul şef al DNA a declarat vineri într-un interviu că nu va cere CNATDCU să-i reanalizeze lucrarea, susţinând că cine contestă poate face sesizare.

"Doamna Kovesi apare acum într-o situaţie inedită. Şi delicată. De acuzaţii de nesinceritate, furt intelectual ca să fiu mai direct: a plagiat, un lucru de neacceptat într-o lume civilizată. Aşa sună acuzaţiile. Care sper să nu fie adevărate. Dar ca să nu fie adevărate, avem nevoie, noi toţi, de o dovadă concludentă. Pe care o pot da organele abilitate, aşa cum au făcut-o anul acesta şi în raport cu alte teze de doctorat. Cine o acuză? Oameni care sunt acuzaţi de infracţiuni grave, care, dacă vor fi confirmate de judecători prin hotărâri judecătoreşti, pot da o imagine urâtă, hidoasă a anilor pe care i-a parcurs România din 1989 încoace. (...) Ciudat este că aceste personaje, în funcţiile politice sau executive pe care le-au deţinut, au fost asociate într-un fel sau altul cu doamna Kovesi, cum ar fi numirea în funcţii de top în Ministerul Public. (...)",consideră Horaţius Dumbravă, potrivit mediafax.ro

El spune că s-ar fi aşteptat ca procurorul -şef al DNA să fi cerut o expertiză din partea organismului abilitat şi "nu doar să dea un comunicat defensiv, lung, ceţos, fără culoare".

"Un procuror adevărat, care ştie că nu a greşit, aşa cum spune domnia sa, aşa ar fi procedat. Şi sper să facă acest gest. Eu, personal, îi acord circumstanţa că nu a plagiat, dar eu, ca şi noi toţi, avem nevoie de o dovadă clară, de netăgăduit din partea celui investit acum legal să o facă. S-a făcut în cazul altor persoane, e normal să se facă şi în cazul domniei sale. Altfel, domnia sa are de pierdut: va exista tot timpul umbra acestei acuzaţii, chiar şi asupra instituţiei pe care o conduce. Dar dacă nu a greşit, domnia sa, ca şi instituţia pe care o conduce, va ieşi întărită", a scris judecătorul CSM Horaţius Dumbravă pe pagina sa de Facebook.

Mai multe articole despre:
CSM Laura Codruţa Kovesi Horaţius Dumbravă