MENIU

Horațiu Moldovan: ”La începutul săptămânii viitoare putem spera la DESCREȘTEREA numărului de cazuri de coronavirus”

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății - Horațiu Moldovan spune că în România rata de vindecare a pacienților cu SARS-CoV-2 este una mare, iar rata mortalității este mică prin comparație cu alte țări din Europa.

”Daca urmarim graficul in ultimele zile, aproape ca se poate contura tendinta unui platou, deci ne indreptam spre o medie de pacienti confirmati pe zi cam de 300. Deci aparent suntem intr-o faza controlata, de progresie foarte lenta sau chiar de platou. In situatia ca acest lucru se stabilizeaza pe aceasta directie, cum dau impresia cifrele succesive ca s-ar intampla, atunci probabil ca spre sfarsitul acestei saptamani, inceputul saptamanii viitoare putem spera sa ne intalnim cu fenomenul descresterii acestor infectii si atunci putem vorbi de depasirea unui varf", a afirmat Horatiu Moldovan, marti seara, la un post TV.

El a spus ca in Romania procentul de vindecari este unul mare, iar rata mortalitatii cauzate de COVID-19 este mica, in comparatie cu alte tari europene.

"Obtinerea acestor rezultate este consecinta respectarii de catre populatie a masurilor pe care Ministerul Sanatatii si Ministerul de Interne le-au implementat. Daca ne relaxam prea mult, e posibil sa reaprindem focare", a adaugat Moldovan, scrie Ziare.com

Mai multe articole despre:
horatiu moldovan coronavirus