MENIU

Hopa-Mitică cu Codul Fiscal. Guvernul PSD vrea să şteargă măsuri intrate în vigoare la 1 ianuarie

<p>Codul Fiscal, modificat</p>

Una dintre cele mai aşteptate măsuri din domeniul fiscal mai ales de către angajatori, mai precis plafonarea bazei de calcul la plata CASS, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2017, ar putea fi dejucată de noul Executiv controlat de PSD şi ALDE.

Una dintre cele mai aşteptate măsuri din domeniul fiscal mai ales de către angajatori, mai precis plafonarea bazei de calcul la plata CASS, intrată în vigoare de la 1 ianuarie 2017, ar putea fi eliminată de noul Executiv controlat de PSD şi ALDE.

Noul Cabinet guvernamental instalat la Palatul Victoria își propune să aducă modificări atât Codului Fiscal, cât și Codului de Procedură Fiscală până la 1 februarie, termen până la care Parlamentul va fi în vacanță.

Așa cum reiese dintr-un document prezentat de Profit.ro, va fi eliminat plafonul maxim al bazei lunare de calcul a CASS, care fusese introdus de la 1 ianuarie.

Potrivit prevederii care va fi eliminată, bază lunară de calcul asupra căreia este aplicată cota individuală de contribuție nu poate fi mai mare decât echivalentul a de 5 ori câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului de asigurări sociale de stat.

Nu este singura măsură abia intrată în vigoare care va fi eliminată.  Odată instalat, noul Guvern va anula obligativitatea CASS de 5,5% pentru persoanele fizice care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, investiții (dividende, dobânzi), precum și din alte surse, dacă mai realizează și venituri din salarii, pensii sau venituri din activităti independente, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
Codul Fiscal guvernul Grindeanu