MENIU

Hoandră: Ne-am întors în istorie, pe vremea lui Năstase. O audiere nu e câmp de luptă

Dragnea, la DNA

Prezența șefului PSD, Liviu Dragnea, la sediul DNA, susținut de zeci de membri sau simpatizanți ai partidului, este o "reîntoarcere în istorie cu 15 ani", spune realizatorul Realitatea TV Octavian Hoandră, amintind de audierea cu un scandal similar a unui alt PSD-ist acuzat de fapte de corupție, Gabriel Bivolaru. Acesta a fost însoțit la vremea respectivă la Parchetul general de conducerea partidului, în frunte cu Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu și Miron Mitrea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost prezent luni dimineață la DNA, el fiind aşteptat de aproximativ 50 de membri de partid, între care vicepremierul Paul Stănescu, deputatul Claudiu Manda şi Marian Neacşu, secretarul general al partidului, care a spus că "orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere".

"Nu îmi vine să cred ce văd la televizor. Revăd imagini din urmă cu 15 ani când o parte din PSD a făcut front comun când era audiat Bivolaru. Tot partidul s-a mobilizat atunci să-l susțină în fața procurorilor. O audiere este audiere, nu e câmp de luptă. Nu-i înțeleg. Dacă vroiau să-l susțină pe Liviu Dragnea, puteau să-i dea un telfon, dar să facă un astfel de circ, înseamnă o reîntoarcere în istorie", a declarat Octavian Hoandră la "Dimineața de știri" de la Realitatea TV.

Realizatorul TV este de părere că această "masă de manevră" în fața DNA face rău țării și că este cea mai proastă imagine pe care o poate face României însuși șeful partidului de guvernământ.

"Este stilul baronesc, arată cât de jos a ajuns conducerea de azi a PSD. Când în fața DNA se adună un grup de membri PSD asta face un lucru rău partidului, dar și omului Liviu Dragnea. Cât timp PSD nu scapă de această ștampilă neagră, Liviu Dragnea, lucrurile merg în jos. Nimeni nu a ținut cont de ce a zis Iohannis: În politică nu există prezumția de nevinovăție. Dacă o secundă planează ceva asupra ta, du-te acasă, rezolvă-ți problema și revii după aceea. Dragnea putea să se retragă din partid, să meargă în piață cu oamenii lui, altfel face un rău enorm partidului. Ne așteptăm de la Guvern să facă lucruri bubne, câtă vreme Dragnea se șipește de acest guvern... E cea mai proastă imagine pe care o poate face României însuși șeful partidului de guvernământ", a declarat Hoandră.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a ieşit de la DNA după aproximativ o jumătate de oră de audieri, el refuzând să facă declaraţii. Surse judiciare spun că Dragnea ar avea calitatea de suspect într-un nou dosar, al treilea, pentru fapte de corupţie.

Dragnea, însoțit la DNA de zeci de PSD-iști. Surse Realitatea TV: E urmărit penal într-un nou dosar

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea Octavian Hoandră