MENIU

Helen Mirren, protagonista din "The Queen", invitata reginei la ceai

Protagonista peliculei "The Queen" Helen Mirren, considerată favorită la Oscarul pentru Cea mai bună actriţă, va fi invitată la ceai de Regina Marii Britanii, al cărei rol îl joacă în filmul cu şase nominalizări la premiile Academiei Americane de Film.

Actriţa va primi o invitaţie la Palatul Buckingham luna viitoare. Potrivit "The Sun", Regina Elisabeta plănuise să invite protagoniştii filmului la palat în calitatea de laureţi ai premiilor Oscar, însă s-a răzgândit, deşi nu a văzut încă filmul, şi a hotărât să invite actorii şi regizorul Stephen Frears indiferent dacă vor fi premiaţi de Academia Americană de Film sau nu.

Drama despre familia regală britanică "The Queen" are şase nominalizări la Oscar, la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bună actriţă, Cel mai bun scenariu original, Cele mai bune costume şi Cea mai bună partitură originală.

Mirren a fost nominalizată la categoria Cea mai bună actriţă alături de Penelope Cruz, pentru "Volver", Meryl Streep pentru "Diavolul se îmbracă de la Prada", Kate Winslet, pentru "Little Children" şi Judi Dench pentru "Notes on a Scandal".
Mai multe articole despre:
film Helen Mirren regina Elisabeta