MENIU

Hayssam, dezvăluiri despre Yassin, care i-ar fi cerut 2 milioane de dolari ca să-l scape de un dosar

Omar Hayssam face dezvăluiri în sala de judecată de la Tribunalul Bucureşti. Afaceristul sirian, condamnat pentru terorism, spune că doctorul Mohamad Yassin i-ar fi cerut 2 milioane de dolari ca să-l scape de unul dintre dosarele penale.

Iată stenograma audierii din sala de judecată:

Hayssam: "În 34 de ani de când sunt aici, acum cred și În ortodoxie, pot sa jur și pe Biblie. Dar nu jur pe Biblie, că apoi dau motiv sa se îndoiască (n.r. - în sala de judecată nu era Coranul).

Jur sa spun adevărul. Așa sa mă ajute Allah și Dumnezeu.

Cunosc acuzațiile inculpatilor. Am făcut un denunt foarte detaliat la DNA. Îmi mențin toate denunturile, declarațiile, memoriile date în fata organelor de urmărie penală în aceasta cauza. Nu am împrumutat de la Yassin niciodată niciun ban. Și nici nu am avut vreo afacere cu el. Cu Tahli Fidel nu am avut nicio relație de prietenie, nu a lucrat pentru mine niciodată. Din câte știu eu, acesta era folosit de Yassin ca "sageata". Yassin îl trimitea pe Tahli unde nu voia el sa apara. Tahli nu mi-a cerut niciodată foloase pentru el, pentru serviciile efectuate de Yassin.

La începutul lui 2005, aveam un dosar în cercetare, care mi-a fost instrumentat la comanda unor oameni influenți, intrucât atunci eram membru PSD și intenționăm sa candidez la Parlament. La acea vreme, a venit la mine Yassin și mi-a propus ca dacă doresc închiderea și stoparea acestui dosar, trebuie sa plătesc 2 milioane de dolari".

 

Mai multe articole despre:
Hayssam yassin