MENIU

HARTA PUNCTELOR NEGRE din Bucureşti

Harta punctelor negre din Bucureşti

Sute de accidente se produc în aceleaşi locuri periculoase şi din aceleaşi cauze. Anul trecut, în Capitală, peste 260 de incidente rutiere au fost provocate de cei care traversează neregulamentar. Preventiv, poliţia a întocmit o hartă cu punctele negre, unde zeci de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost grav rănite.

Din grabă, din neatenţie, dar mai ales din inconştienţă, mii de bucureşteni preferă să rişte decât să traverseze pe la trecerile de pietoni. Anul trecut, 28 de persoane care au trecut strada prin locuri nepermise şi-au pierdut viaţa, iar 241 au fost grav rănite. Pentru a atrage atenţia asupra zonelor periculoase, poliţiştii au întocmit o hartă a punctelor negre.

Tineretului, intersecţia cu bulevardele Dimitrie Cantemir şi Gheorghe Şincai. Una dintre zonele negre din capitală, unde au avut loc mai mult de trei accidente soldate cu persoane decedate şi pietoni grav răniţi.

Accidente soldate cu pierderi de vieţi omeneşti au avut loc şi în intersecţia Splaiul Indepedenţei cu Grozăveşti. Deşi sunt suficiente treceri de pietoni, bucureştenii îşi scurtează drumul prin locuri nepermise.

Zeci de evenimente tragice au avut loc şi pe bulevardele Iuliu Maniu, Mărăşeşti, dar şi pe şoselele Colentina şi Alexandriei. Autorităţile au luat măsuri, dar pietonii sunt greu de oprit.

Doar norocul a făcut ca în 2013 pietonii care traversează neregulamentar să nu fie loviţi de maşini în intersecţia de la Bucur Obor. În ciuda pasajului subteran, creat special pentru ei, mulţi încă mai sar gardurile de protecţie şi traversează pe unde vor.

În ultimii ani, aproape jumătate din numărul accidentelor produse în capitală au avut loc din cauza traversării neregulamentare a străzii.