MENIU

Haosul provocat de cardul de sănătate le dă idei infractorilor. Cum înşeleau 3 bărbaţi oamenii

<p>Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 august. Cine nu &icirc;l are va trebui să plătească</p>

Haosul provocat de introducerea în sistem a cardurilor de sănătate le dă idei infractorilor.

Trei bărbaţi au înşelat mai multe persoane, după ce au pretins că sunt medici şi le-au promis că îi trimit la cabinete la care nu au nevoie de card. Oamenii plăteau câteva sute de lei pentru ajutorul care se dovedea a fi o păcăleală.

Cei trei bărbați, îmbrăcaţi la patru ace, au fost prinşi pe un bulevard din Bucureşti şi încătuşaţi, după ce au păcălit zeci de persoane bolnave.

Bărbaţii îşi racolau victimele din Gara de Nord. Alegeau în general persoane în vârstă, venite din provincie pentru diverse tratamente la spitale din Capitală. Îi abordau pe pacienţi, le spuneau că sunt medici de familie şi că îi pot ajuta să îşi rezolve problemele, conform digi24.ro.

Poliţiştii au identificat deja două victime, ambele femei de vârsta a treia. Una dintre ele a plătit 700 de lei, iar cealalată – 1.000 de lei pentru a fi puse în legătură cu doctori care le-ar fi putut consulta fără să prezinte cardurile de sănătate. Victimele au descoperit că au plătit pentru servicii inventate.

Poliţiştii de la Investigaţii Criminale i-au ridicat în această dimineaţă pe cei trei bărbaţi. Acum aşteaptă să identifice toate persoanele care au fost înşelate de aceștia.

Mai multe articole despre:
poliţie infractori pacienţi card de sănătate