MENIU

HAOS la intrarea în țară! Frontierele, asaltate de românii care revin din concedii și vor să evite carantina - ZECI de minute de așteptare

HAOS la intrarea în țară! Frontierele, asaltate de românii care revin din concedii și vor să evite carantina

Dezastru la granițele României! Românii asaltează frontierele la întoarcerea din concedii. Printre ei sunt foarte mulți care au revenit din Grecia și doresc să intre în țară până la miezul nopții, pentru a evita carantina. Grecia intră în scenariul ROȘU din 1 august, de la prima oră, potrivit listei actualizate de autoritățile române. Potrivit Poliției de Frontieră, mai multe puncte de trecere de pe graniţa de vest şi de pe cea de sud a României se înregistrează trafic intens, sâmbătă seara, la intrarea în ţară pe benzile dedicate autovehiculelor.

În mai multe puncte de trecere a frontierei de pe graniţa de vest şi cea de sud a României se înregistrează trafic intens, sâmbătă, la intrarea în ţară.

După miezul nopții, pentru cei care revin din Grecia sau din alte state incluse în zona ROȘIE se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, excepțiile fiind: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, persoanele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile și copiii până la vârsta de 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.

Grecia a intrat în zona ROȘIE - Carantina este OBLIGATORIE! LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată - Document

La Nădlac II, Poliția de Frontieră a anunțat sâmbătă seara că timpul de așteptare este de 30 de minute și că sunt 9 artere la intrare, „Iesire: 6 artere; Trafic intens-numar foarte mare de calatori si mijloace de transport care se prezinta pentru verificarile la frontiera pe sensul de intrare/iesire in/din tara”.

Tot pe graniţa de vest, aglomeraţie la intrarea în ţară s-a format și la punctul de trecere a frontierei Petea, unde timpul de aşteptare pentru autoturisme este de o oră. „Intrare: 5 artere; Iesire: 4 artere - TRAFIC INTENS, numar foarte mare de persoane/mijloace de transport prezente la control pe sensul de intrare”, potrivit Poliției de Frontieră.

Pentru cei care intră în țară cu mașina, la Nădlac II timpul de aşteptare ajungea sâmbătă după-amiază la două ore, iar la Vama Veche cel mult 80 de minute.

La Calafat, timpul de aşteptare a ajuns la 70 de minute, iar la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, unde se intră pe 7 artere, timpul de aşteptare este de până într-o oră.

De asemenea, la Bechet, traficul este în continuare restricționat pentru autoturisme, sâmbătă seara, iar la Dobromir traficul a fost suspendat temporar, potrivit Poliției de Frontieră.