MENIU

HAOS în Sudan după lovitura de stat! Premierul și soția sa, ARESTAȚI de militari - SUTE de oameni protestează în stradă

HAOS în Sudan după lovitura de stat! Premierul și soția sa, ARESTAȚI de militari - SUTE de oameni protestează

O lovitură de stat militară a aruncat Sudanul într-o criză severă. Premierul, soția sa și alți membri ai guvernului au fost arestați la domiciliu de către soldați. Mai mult, militarii au luat cu asalt postul național de radio și i-au reținut pe angajați. Internetul a fost oprit, iar zborurile suspendate. 

Premierul Sudanului Abdalla Hamdok și soția sa Muna Abdallah au fost arestați și duși într-o locație secretă, a anunțat luni consilierului economic al prim-ministrului, Adam Hireka.

Arestat la domiciliu, premierul Sudanului a reușit să posteze un mesaj pe Facebook. Acesta le-a cerut oamenilor să protesteze pașnic în stradă.

De asemenea, Ministerul Informațiilor anunțase înainte că premierul Hamdok a fost plasat în arest la domiciliu de „forțele militare”, într-o declarație publicată pe Facebook.

Militarii au asediat aeroporturile, podurile și toate punctele de trecere din țară.

Forțele militare au luat cu asalt postul de radio de stat al Sudanului și i-au reținut pe angajați. Zborurile de pe Aeroportul Internațional Khartoum au fost suspendate, internetul a fost oprit, iar podurile au fost ocupate de forțele militare.

Abdel Fattah al-Burhan, generalul care conducea anterior Consiliul Suveran, un corp de guvernare a țării comun între civili și armată, a anunțat stare de urgență în Sudan după preluarea puterii de la guvernul civil de tranziție.

După dizolvarea Consiliului, el a spus că „armata trebuia să protejeze siguranța cetățenilor”, motivând în acest fel lovitura de stat. 

Oamenii au umplut străzile și au scandat diverse lozinci. Ei se tem din cauza blocajului în care a intrat țara. Ei continuau să protesteze în stradă la multe ore bune de la lovitura de stat și arestarea membrilor guvernului.