MENIU

Halucinant: O mie de pisici urmau să fie sacrificate și servite clienţilor drept carne de porc sau miel. Au fost salvate în ultima clipă

O mie de pisici urmau să fie sacrificate și servite clienţilor drept carne de porc sau miel

Un caz halucinant a fost semnalat de presa din China: Poliția a salvat aproximativ 1.000 de pisici care se aflau într-un camion cu scopul de a fi sacrificate. Această operațiune de amploare a reușit, însă, să elimine doar o parte dint comerțul ilicit prin care infractorii vând în mod fraudulos carne de felină sub formă de carne de porc sau oaie.

Polițiștii din Zhangjiagang, aflat în provincia estică chineză Jiangsu, au acționat la informația oferită de activiștii pentru drepturile animalelor la începutul acestei luni, și au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez The Paper, relatează CNN.

Dacă acea intervenție nu ar fi avut loc, lotul ar fi fost probabil sacrificat și expediat spre sud pentru a fi servit ca frigărui de porc și miel, precum și cârnați, se arată în raport. După ce felinele au fost salvate,  poliția și autoritățile agricole le-au trimis la un adăpost din apropiere, a spus The Paper. Această operațiune ilegală ar fi putut aduce infractorilor până la 20.500 de dolari. Raportul nu menționa dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau animale de companie. CNN a contactat poliția Zhangjiagang și adăpostul de animale pentru comentarii.

Șocant: Bebeluș trimis acasă de medici cu clavicula ruptă. „Mi s-a spus că nu are nimic, e doar speriat”

Imaginile publicate de The Paper au arătat pisicile salvate la adăpost, odihnindu-se în cuști. Un activist citat de instituție a spus că operațiunea ilegală poate vinde o liră de carne de pisică pentru aproximativ 4 dolari, pretinzându-le drept carne de oaie și porc. Fiecare pisică cântărește aproximativ patru până la cinci kilograme după ce sunt procesate.

„Unii oameni vor face tot ce este necesar pentru că este profitabil”, a declarat pentru The Paper Gong Jian, un activist care construiește un sanctuar pentru felinele fără stăpân în Jiangsu.

O fostă concurentă la Vocea României vorbește despre falsitatea din spatele spectacolului: „Totul este regizat”

Acest raport a generat un nou val de preocupare în rândul chinezilor, cu privire la siguranța alimentelor și drepturile animalelor. Publicul chinez s-a arătat preocupat din ce în ce mai mult și a cerut o mai mare implicare din partea autorităților în controlul siguranței alimentelor. Pe rețelele sociale, mulți îndeamnă autoritățile să ia măsuri mai stricte pentru a preveni astfel de practici ilicite în industria alimentară. Din păcate, aceste probleme nu sunt noi pentru China, care se confruntă cu o lungă istorie de scandaluri în domeniul alimentar și de siguranță. 

Deși există legi în China care reglementează și protejează animalele, inclusiv cele aflate pe cale de dispariție, nu există o lege generală care să se concentreze asupra cruzimii cu care sunt tratați câinii și pisicile de companie fără stăpân.

Momentul în care un milion de dolari „zboară” din elicopter. Oamenii s-au îmbulzit să prindă o parte din pradă

Mai multe articole despre: