MENIU

HALUCINANT! Furau piese din mașini, ziua în amiaza mare. Cum acționau hoții

Catalizatorul auto, noua tentație a hoților. Foto/Arhivă

Curajul hoților este de multe ori proverbial, însă un grup infracțional din Constanța a reușit să îi surprindă pe polițiști. Aceștia furau catalizatoarele de la mașinile parcate pe stradă, ziua în amiaza mare. Zona predilectă de acțiune era municipiul Constanța, dar și în orașul Cernavodă şi comuna Valu lui Traian.

Şapte suspecţi de furt de componente auto de la autovehicule parcate sunt audiaţi în urma unor percheziţii domiciliare efectuate, joi, la Medgidia, Cernavodă şi Mircea Vodă, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa.

Furturile au fost săvârşite în localităţile Constanţa, Cernavodă şi Valu lui Traian.

"Astăzi, poliţişti din cadrul Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Constanţa, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, au pus în aplicare 7 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Medgidia, oraşul Cernavodă şi comuna Mircea Vodă, într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada iunie-iulie 2022, 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, au sustras sistemul catalitic de la mai multe autoturisme şi autoutilitare, care se aflau parcate în municipiul Constanţa, oraşul Cernavodă şi localitatea Valu lui Traian", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, în urma descinderilor au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două autoturisme despre care există indicii că ar fi fost utilizate la săvârşirea infracţiunilor, mai multe telefoane mobile, precum şi bunuri cu valoare probatorie.

"7 persoane au fost conduse la sediu, pentru audieri, urmând ca la finalizarea cercetărilor, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa să dispună măsurile legale care se impun", a anunţat IPJ.

Mai multe articole despre:
hoti masini hoti catalizatoare