MENIU

HALUCINANT! Băiețel de 3 ani, refuzat de spitale din cauza părinților nevaccinați

Foto arhivă

Situație uluitoare în cazul unui copil de 3 ani din Cipru! Trei țări au refuzat să-l trateze în spitalele lor, pe motiv că părinții săi nu erau vaccinați împotriva COVID. Băiețelul a fost internat cu o boală cardiacă gravă și avea nevoie urgent de o operație în străinătate. 

Pentru că băiețelul nu a putut fi operat în spitalele din Cipru, Ministerul Sănătății a cerut să fie dus cu un avion în Germania. Însă, cu o zi înainte ca transferul să aibă loc, spitalul din Frankfurt a anunțat că nu-l mai primeste, deoarece părinții copilului nu s-au imunizat. Deși autoritățile din Cipru au propus ca băiețelul să fie însoțit de un tutore legal în locul părinților săi, această variantă a fost respinsă.


El se află acum în Grecia, în așteptarea unei intervenții chirurgicale. Copilul a fost dus cu avionul la Atena și va fi operat într-un spital privat. În cele din urmă, părinții s-au vaccinat, dar trebuiau să aștepte șase săptămâni înainte de a fi acceptați de spitalele străine, iar copilul trebuie operat cât mai repede posibil.


Oficialii germani din sănătate au confirmat că nu există nicio regulă potrivit căreia spitalele nu pot trata persoanele nevaccinate, cu atât mai puțin copiii ai căror părinți nu sunt vaccinați. Însă că fiecare spital are propriile restricții și își face propriile aranjamente cu pacienții.


Copilul a mai fost operat în vară, dar atunci a fost nevoie doar de un test PCR pentru ca părinții să-l însoțească, potrivit directorului unei clinici de pediatrie, unde copilul a fost internat 

Mai multe articole despre:
baietel refuzat la operatie parinti nevaccinati