MENIU

Guvernul vrea OUG prin care autorităţile să acceseze fonduri europene pentru lucrări din buget local

Guvernul vrea să acopere din bani europeni efectele indolenței. Executivul are în plan o ordonanață de urgență prin care autoritățile publice să poată accesa fonduri europene chiar și pentru lucrările pe care le puteau face din bugetul local. În exclusivitate, Realitatea TV a intrat în posesia ordonanței. 

Experții spun că este o soluție de avarie și, cumva, o recunoaștere că țara noastră este codașă atunci când vine vorba de banii europeni.

Reamintim că premierul Viorica Dancilă a avut, vineri, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu primarii municipiilor reşedinţă de judeţ, reprezentanţii Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional (POR) şi directorii Agenţiilor de Dezvoltare Regională în care au fost analizate soluţiile la problemele întâmpinate în atragerea finanţării europene.

”Vrem să ridicăm barierele în obţinerea finanţărilor din fonduri europene. Împreună, Guvern şi autorităţi locale, ne vom pune de acord asupra soluţiilor concrete pentru a fi mai eficienţi în atragerea finanţărilor şi punerea în practică a proiectelor în beneficiul cetăţenilor români”, a le-a spus Viorica Dăncilă primarilor prezenţi la întâlnire, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Alături de primul-ministru, la întâlnire au mai participat vicepremierul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, şi Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

”Vreau să vă sprijin cu toată fermitatea, indiferent de opţiunea politică, să găsim împreună soluţii pentru a recupera întârzierile în atragerea fondurilor europene din POR şi a evita riscul de dezangajare a unor fonduri. Finanţarea acestor proiecte trebuie să fie în beneficiul cetăţenilor, al României”, a subliniat premierul Viorica Dăncilă, potrivit sursei menţionate.

Mai multe articole despre:
măsuri guvern fonduri europene OUG