MENIU

Guvernul sesizează CCR după ce Iohannis a amânat numirile la Dezvoltare şi Transporturi

Guvernul sesizează CCR după ce Iohannis a amânat numirile la Dezvoltare şi Transporturi

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va fi sesizată, vineri, Curtea Constituţională cu privire la un posibil conflict, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat-o că încă mai analizează situaţia numirilor celor doi miniştri şi nu va lua o decizie până săptămâna viitoare.

"L-am sunat pe domnul preşedinte să văd ce se va întâmpla, dacă va nominaliza cei doi miniştri, având în vedere că suntem în perioada premergătoare preluării Preşedinţiei Consiliului UE. Domnul preşedinte a spus că încă mai analizează. Până săptămâna viitoare nu va nicio decizie. Deci ne vedem obligaţi să facem această sesizare la CCR, pentru că avem o preşedinţie de preluat şi nu este de joacă cu aceste lucruri", a declarat premierul Viorica Dăncilă, conform mediafax.ro.

"Preşedintele a spus că o să mai analizeze până săptămâna viitoare. Dacă îmi dădea o dată, vă spuneam. Da, mâine vom sesiza CCR", a mai spus premierul.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, referitor la o decizie privind numirile de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, că analiza este încă în lucru, dar remanierile sunt făcute de ochii lumii, fiind înlocuiţi oameni slabi cu alţii şi mai slabi.

"Suntem la al treilea Guvern care nu e cu nimic mai bun, avem guvernare după guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiţi, să caute oameni care vin cu competenţe ministeriale, şi-au dat seama că nu reuşesc şi încearcă să arate că se îmbunătăţeşte guvernarea. Vă spun că nu e aşa. Au intrat într-un fel de circ, înlocuim oameni slabi cu alţi oameni slabi. Nu sunt de acord să se continue în acest circ care vrea să pară că duce la o performanţă guvernamentală. Prima concluzie e că aceste remanieri sunt făcute de ochii lumii şi pentru a crea impresia de preocupare. În acest fel nu se poate şi nu voi fi de acord să se continue", a declarat Klaus Iohannis.