MENIU

VIDEO | Guvernul României trimite în Ucraina o a doua tranşă de ajutoare

A doua tranşă de ajutoare în Ucraina / Foto: Profi Media

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că Guvernul a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare - combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente - în valoare totală de 3 milioane de euro

Totodată, Guvernul şi-a anunţat disponibilitatea de a prelua răniţi ucraineni în reţeaua sanitară din România.

„Şedinţa Task-force-ului este în plină desfăşurare. (...) Guvernul României a decis ca, după ce în Ucraina a ajuns deja prima tranşă de medicamente şi echipamente sanitare donate de ţara noastră, astăzi să fie transmisă o a doua tranşă de ajutoare în valoare totală de 3 milioane de euro, constând în combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente. Guvernul României anunţă disponibilitatea de a prelua răniţii ucraineni în spitalele din reţeaua militară şi civilă din ţara noastră", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, la Palatul Victoria.

„Până la acest moment, pe platforma anunțată de Guvernul României, și care este gestionată de Cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă „Împreună ajutăm mai mult”, până la 6 dimineața erau deja centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agentilor economici, altor categorii de voluntari constând in alimente, apă, medicamente, cazare, transport, alte forme de sprijin care vor începe deja să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente față de situația din Ucraina. Vom anunța de fiecare dată când aceste forme de sprijin vor ajunge la zonele în care este nevoie de ele. 

Potrivit datelor pe care le avem, până la miezul nopții, sunt 47.000 de cetățeni ucraineni care au intrat în țară, dintre care 22.785 au ieșit deja din țara noastră. Așadar, până în acest moment, de la izbucnirea confictului generat de agresiunea militară rusă din Ucraina sunt 25.000 de cetățeni ucraineni care se află pe teritoriul României”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.