MENIU

Guvernul PSD primește un ultimatum. Mesaj incendiar primit de Viorica Dăncilă

Dancila, stransa cu usa

PNL depune o moțiune de cenzură dacă Guvernul Dăncila nu își dă demisia, a anunțat marți liderul liberal Ludovic Orban.

Ludovic Orban, președintele PNL, a cerut, marți, Guvernului Dăncilă să demisioneze, avertizând că în sens contrar formațiunea sa va depune moțiune de cenzură până la sfârșitul sesiunii parlamentare.

"Românii, în majoritate zdrobitoare, nu mai vor ca la putere să fie PSD. (...) Din acest motiv, PNL va face toate demersurile constituţionale, legale posibile, pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către Guvern: Daţi-vă demisia! (...) Românii nu vă mai vor în fruntea României! În cazul în care Guvernul nu-şi va da demisia, PNL va depune până la sfârşitul sesiunii parlamentare o moţiune împotriva acestui Guvern", a declarat Orban, la finalul Biroului Executiv Naţional al PNL.

Cum încearcă Opoziția să dărâme Guvernul PSD-ALDE

Fostul jurnalist Realitatea TV Rareș Bogdan a anunțat că partidul pe care îl reprezintă va depune o moțiune de cenzură împotrivă Guvernului PSD-Alde.

Actuala guvernare nu mai are legitimitate, spune Bogdan, care a menționat că Ludovic Orban este pregătit să preia frâiele. "Guvernarea PSD nu mai are legitimitate și trebuie să părăsească de urgență Guvernul! PNL e pregătită începând de mâine să-și asume guvernarea. Cu siguranță vom depune o moțiune de cenzură. Așa cum ne arată numărătoarea până în acest moment, se pare că Victor Ponta a trecut pragul electoral și o să vedem o hemoragie intensă din partea PSD spre Pro România.

În orice caz, PNL va iniția o moțiune de cenzură împotrivă unui guvern ce nu mai este legitim să conducă această țara. Cu 24%, cât vor avea, nu mai pot conduce România! Avem un prim ministru desemnat în persoană lui Ludovic Orban. Sunt convins că va încerca să formeze o majoritate guvernamentală prin cooptarea altor forțe politice", a spus Rareș Bogdan duminică seara.

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură