MENIU

Guvernul, ajutor de 200 de milioane de lei pentru presa centrală și locală

fakenews

Guvernul a adopta joi o ordonanță de urgență prin care să intensifice campania de informare corectă și anihilare a știrilor false legate de criza Coronavirus. Ordonanţă prevede un sprijin financiar pentru instituțiile de presă din România, dar și o colaborare cu Google. 

"Ca urmare a necesitării desfăşurării unei campanii ample de informare cu privire la regulile care vor trebui urmate după finalizarea stării de urgenţă, Guvernul a decis derularea unei campanii de informare. Această campanie reprezintă şi un sprijin pentru industria mass media şi jurnaliştii din România, care în această perioadă au veniturile din publicitate afectate în mod semnificativ şi, în absenţa unei astfel de campanii, funcţionarea lor ar fi afectată, cu consecinţe extrem de grave în ceea ce priveşte funcţia lor de informare corectă a cetăţenilor." a anunțat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, la finalul ședinței de guvern.

Bugetul maxim alocat acestei campanii este de 200 de milioane de lei, pe o durată de 4 luni, iar mai mult de jumătate din sumă va fi alocată presei tipărite, online, locală sau regională.

Mai mult, a precizat Dancă, Executivul va semna și un acord cu gigantul IT Google, pentru a distribui gratuit, în limita a 1,7 milioane de dolari, informațiile din surse autorizate. 

 

Mai multe articole despre:
virus covid google