MENIU

Guvernul Oprea are "mână largă". Câți bani a dat în stânga și în dreapta

Premierul interimar se grăbește să dea drumul la bani 

Guvernul României a devenit extrem de generos de când se află sub conducerea premierului interimar Gabriel Oprea. Executivul aruncă cu bani în stânga și în dreapta, ca și cum semnele unei crize grave pornite din Grecia nu au legătură cu România. 

În cele trei şedinţe de Guvern conduse de premierul interimar au fost adoptate mai mult de zece ordonanţe de urgenţă, iar cele mai importante pentru alocări de bani.

Guvernul a decis să majoreze cu 12% salariile personalului nedidactic din unităţile de învăţământ preuniversitare şi cele de învăţământ superior, dar şi a celor din inspectoratele şcolare şi biblioteci. Măsura se va aplica din luna august.

Şi tot din luna august, autorităților locale li s-a permis să majoreze salariile funcţionarilor, dacă bugetul le va permite, tot cu 12%, potrivit digi24.ro.

Generalul Gabriel Oprea a fost extrem de darnic și cu sistemul de apărare națională. A majorat normel de hrană și echipamente din sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care erau la nivelul anului 2010, și a deblocat credite din bugetul MApN pentru proiecte comune cu NATO şi S.U.A.

În ultima ședință de guvern, Executivul a alocat 719 milioane lei, în echivalent euro, în scopul asigurării necesarului de finanțare pentru luna iulie 2015 al Autorităților de management pe fonduri europene, potrivit paginii oficiale a guvernului.

Printr-o ordonanţă de urgenţă, Guvernul a dat şi o derogare pentru cumularea ajutoarelor sociale pentru familiile sărace cu alocațiile dublate ale copiilor, familii care nu se mai încadrau pentru acest sprijin. Adică Aproape 300 de mii de beneficiari.

Tot Executivul condus de Gabriel Oprea aprobat dublarea posturilor pentru personalul silvic cu atribuţii de control și majorarea salariilor acestora până la nivelul celor de care beneficiază inspectorii ANAF. Tot pentru domeniul Silvic au fost aprobate sume importante pentru achiziţia de maşini.

Mai multe articole despre:
Guvernul României executiv Gabriel Oprea