MENIU

Guvernul le vinde angajaților Petrom o parte din acțiunile pe care le are la OMV Petrom

OMV Petrom

Guvernul a adoptat miercuri o Hotărâre privind vânzarea unui pachet de acțiuni din capitalul social al OMV Petrom. Ministerul Energiei va vinde acțiuni reprezentând 1% din valoarea capitalului social al OMV Petrom către salariații la momentul privatizării, în 2004 și la prețul de atunci, adică mai puțin de jumătate din contația actuală la BVB.

​Guvernul a adoptat miercuri o Hotărâre privind vânzarea unui pachet de acțiuni din capitalul social al OMV Petrom, pentru a pune în aplicare o decizie emisă în data de 8 mai 2019 de Înalta Curte, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Ulterior ședinței de la Palatul Victoria, oficialii guvernamentali au precizat că actul adoptat de Guvern prevede că Ministerul Energiei va vinde acțiuni reprezentând 1% din valoarea capitalului social al OMV Petrom înregistrat la data vânzării acțiunilor, până cel târziu la data de 31 decembrie 2023, potrivit HotNews.

Vânzarea se va face către salariații Petrom la momentul privatizării în 2004 și la prețul achitat atunci de austriecii de la OMV, respectiv 0,2158 lei/acțiune, la mai puțin de jumătate din prețul de vânzare de azi de la BVB.

Guvernul este obligat să pună în aplicare o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din 8 mai 2019, potrivit căreia trebuie să vândă acțiuni ale OMV Petrom, până în limita de 8% din capitalul social, la același preț din momentul privatizării.

Procesul a fost câștigat de salariații Petrom. Pentru fiecare zi de neaplicare a deciziei, statul român este sancționat cu 1.000 lei.