MENIU

Guvernul italian confirmă moartea în Gaza a reporterului Simone Camilli

Simone Camilli a murit

Guvernul Italiei a confirmat moartea, miercuri, în Gaza, a reporterului Simone Camilli în timpul unei operațiuni de dezamorsare a unei rachete israeliene, potrivit unui comunicat al Ministerului italian de Externe, transmite AFP.

''Moartea lui Simone Camilli este o tragedie pentru familia și pentru țara sa. Încă un reporter plătește tribut unui război care durează de prea mulți ani'', a declarat ministrul italian de externe, Federica Mogherini, într-un comunicat, exprimând ''condoleanțe pentru o pierdere atât de dureroasă, (...) în nume propriu și al întregului guvern'' italian.

Șefa diplomației italiene și-a exprimat regretul pentru faptul că, pentru a doua oară în decurs de câteva luni, este deplânsă moartea unor tineri angajați cu curaj în munca de reporter.

În luna mai, fotoreporterul Andy Rocchelli a murit în Ucraina în explozia unui obuz de mortieră.

''Moartea lui Simone arată încă o dată nevoia urgentă de a se ajunge la o soluție definitivă în conflictul din Orientul Mijlociu'', a adăugat dna Mogherini.

Potrivit media italiene, Simone Camilli (35 de ani), originar din Roma și care în urmă cu trei ani a realizat un documentar despre Fâșia Gaza, lucra pentru mai multe media internaționale, inclusiv pentru agenția americană de presă Associated Press.

Camilli a relatat despre evenimentele din Orientul Mijlociu, Turcia, Balcani și chiar despre naufragiul pachebotului de croazieră Concordia din Italia.