MENIU

Guvernul de coaliție, în frunte cu premierul, pus la colț de Ludovic Orban! Ce îi reproșează șeful PNL lui Florin Cîțu

Florin Cîțu, mustrat de Ludovic Orban Foto: InquamPhotos/George Călin

Liberalii sunt nemulțumiți de miniștrii USR. Președintele PNL, Ludovic Orban, le-ar fi spus colegilor din Biroul Executiv al partidului că situația de la ministerele Justiției și Economiei nu este deloc pe placul său. Orban ar fi declarat că Stelian Ion nu s-a consultat nici cu liderii Coaliției, nici cu președintele Iohannis referitor la modificările aduse legilor justiției, potrivit unor surse politice citate de Realitatea PLUS. Nici Florin Cîțu nu a scăpat de criticile lui Orban. De ce este mustrat premierul de șeful liberalilor? 

 

Ludovic Orban este supărat pe premierul Florin Cîțu pentru că nu susține și în România certificatul verde de vaccinare anunțat de Comisia Europeană și spune că, în acest fel,  România „s-ar putea 
discrimina singură”, potrivit Realitatea PLUS.

Florin Cîțu a anunțat luni că „în România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără. De aceea avem un comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vor respecta, dar fără certificat verde”. Adeverința electronică verde sau certificatul verde de vaccinare, supranumitul pașaport de vaccinare COVID-19, propusă la nivelul UE, va asigura libera circulație începând din luna mai, după cum au anunțat membrii Comisiei Europene. Certificatul va fi dovada vaccinării COVID-19 a deținătorului sau a unui rezultat negativ la infecție sau a trecerii prin boală.

Ludovic Orban a avut și cuvinte de laudă pentru Florin Cîțu.

Șeful liberalilor a apreciat însă anunțul de „revenire la normalitate” făcut luni de premier. Florin Cîțu a anunțat consituirea unui comitet interministerial, aflat sub conducerea sa, "care să asigure, de la 1 iunie, revenirea românilor la normalitate”: „1 iunie este prima bornă pentru revenirea treptată la normalitate după perioada pandemiei COVID-19”.

Citește și Florin Cîțu: De la 1 iunie începe revenirea românilor la normalitate

Șeful liberalilor are multe critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, de la USR. Pe Ludovic Orban l-a nemulțumit că acesta nu s-a consultat cu nimeni înainte de a trimite legile justiției modificate la Consiliul Superior al Magistraturii, nici măcar cu președintele Iohannis, potrivit surselor citate de Realitatea PLUS.

La nivelul coaliției de guvernare a fost propus un grup de lucru pe legile justiției, în care să fie inclus și un reprezentant al Administrației Prezidențiale.

Reamintim că în urmă cu doar o zi, Stelian Ion i-a dat replica președintelui PNL, Ludovic Orban, primelor critici formulate despre nediscutarea în Coaliție a modificărilor la legiel justiției.

Citește și Stelian Ion îl contrazice pe Ludovic Orban: Am lucrat împreună la legile justiției. A turna gaz pe foc e greșit

Despre prestația șefului de la Economie, Claudiu Năsui, Ludovic Orban ar fi spus că mai multe măsuri pentru IMM-uri sunt în acest moment blocate, iar mulți nici nu au putut accesa Măsura 2, potrivit Realitatea PLUS.

Reamintim că ministrul Claudiu Năsui a comunicat în ultimele zile că, în ceea ce privește Măsurile 1 și 2, plățile au început să fie deblocate, din momentul în care a fost adoptată legea bugetului, iar banii acoperă nevoile „cel puțin până la rectificare”.