MENIU

Guvernul Dăncilă, la un pas să fie dărâmat. Scenariu BOMBA: dezertorii din PSD bat palma

Guvernul Dancila, fata cu moțiunea

Dărâmarea Guvernului părea o misiune imposibilă până zilele trecute. Acum, un scenaiu bombă prinde contur: se conturează un grup de dezertori PSD care ar putea părăsi barca și ar provoca naufragierea Guvernului Dragnea3.

Mai sunt două zile până la votarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Opoziția a anunțat deja că negociază cu parlamentarii PSD-ALDE.

Viorica Dăncilă a trecut chiar la amenințări. Surse Realitatea TV au dezvăluit că premierul ar fi spus în CEX PSD că oricine va mota moțiunea va fi exclus. Ulterior, această informație a fost confirmată chiar de premier.

Suspansul privind trădătorii din PSD a crescut peste weekend. Informațiile obținute de Antena 3, sunt 15 parlamentari care vor să plece de la PSD la Pro România.

Fostul ministru PSD Adrian Țuțuianu, trecut la Pro România, negociază cu cei 15 parlamentari PSD și nu doar să voteze moțiunea ci să se și mute. Aceștia trebuie să își asume plecarea din partidelor lor.

Discuțiile continuă, vor fi ore de foc. PNL trebuie să arată electoratului că a încercat să se lupte cu PSD și să dea Guvernul jos.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, semnată de 173 de parlamentari, a fost depusă miercuri, 12 iunie la Parlament.

PNL, USR și PMP au împreună 150 de parlamentari. Dacă UDMR și Pro România se alătură demersului, așa cum au anunțat, s-ar strânge doar 207 voturi, insuficiente pentru căderea Guvernului, pentru care ar fi nevoie de 234 de voturi.

Demersul PNL, USR și PMP, susținut și de UDMR, se concentrează pe ofensiva pornită de PSD și ALDE în ultimii doi ani și jumătate împotriva justiției și a luptei anticorupție, dar face referiri și la umilirea românilor din diaspora care au fost nevoiți să stea pe 26 mai la cozi uriașe pentru a putea vota.

"Guvernul Dăncilă trebuie să plece!", a spus Turcan. Liderul USR Dan Barna a declarat că prin votul din 26 mai "ne-am spălat faţa în Europa", dar trebuie să facem acelaşi lucru şi în ţară.

"În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! (...) Mai mult, ați încercat să destabilizați și subordonați justiția română pentru a vă salva membrii corupți și clientela politică, fără a ține cont de faptul că victimele colaterale au fost cetățenii români care s-au trezit într-un paradis al infractorilor.", arată autorii moțiunii în documentul depus la Parlament.

De asemenea, în moțiune a fost introdus și un fragment la solicitarea UDMR despre situația cimitirului de la Valea Uzului, fragment de care a depins susținerea moțiunii din partea UDMR.

Dăncilă a primit vestea așteptată. Ce se va întâmpla la moțiunea de cenzură

Mai multe articole despre:
moţiune de cenzură guvernul dancila